Semmittevés

2024.08.03. 07:00

Már a baráti politikus is kifakadt, hogy mit művelnek

A Pécsi Kommunikációs Központ által kiadott helyi online lap tevékenységére már a balos városvezetés egyik kulcsembere is éles megjegyzést tett a nyilvános térben. Szerinte az egyik “q cikkben” nem említették meg azt, hogy valójában neki köszönhetően történt meg egy beruházás.

Bóka Máté Ciprián

"Bár a cikkben egy szó sem esik róla, az én ötletem volt, ugyanis képviselőként sok panaszt kaptam a körzetemben levő Bolgár köz lakóitól, az élhetetlen forgalommal kapcsolatosan" – közölte a Pécsi Kommunikációs Központ Kft. online lapjának a közösségi oldalán Ágoston Andrea, a pécsi baloldali koalíció egyik frakcióvezetője. A kulturális bizottság tagja azért fakadt ki, mert a százmilliókat felemésztő önkormányzati cég által működtetett városi lapnál képtelenek voltak érdemben utánanézni annak a témának, hogy a 6-os útról a Pellérd felől érkezők az uránvárosi buszvégállomásnál Magyarürög felé, balra is tudnak már kanyarodni. 

Baráti politikus is kifakadt a városi cégre
Baráti politikus is kifakadt a városi cégre

 

Balos baráti képviselő 

A baloldali képviselő  a hozzászólásában “q cikk” kifejezést használta, ami lehet persze elütés, de lehet szándékos is, hiszen a netes kommenteknél sokszor a “q” betű helyettesíti a prostituált szót, ami itt minőségjelzőként funkcionálhat. A balos hölgytől pedig amúgy sem áll messze az ilyen jellegű beszéd, hiszen volt arra példa, hogy máskor is ilyen hangon szólalt meg. 

 

Ez is csak egy másolás volt

A képviselő által jelzett "q cikk" egyébként mindössze három mondatnyi hosszúságú és valójában a pécsi városüzemeltetési társaságtól átvett közlemény kimásolása, azaz lényegében pár perc munkával letudták az egyébként rendkívül jól fizetett propagandisták a témát. Ez egyébként sem lenne példátlan esetükben, hiszen rengeteg átvett és átmásolt szöveg szerepel náluk, önálló teljesítményt kevésbé képesek felmutatni – inkább meghivatkoznak néhány balliberális helyi, vagy országos lapot, majd odabiggyesztik: "írja a lap". 

 

A több milliós jutalmat azért megkaphatja

A minap éppen rozsdás buszmegállókkal villogó online lapot kiadó cég ügyvezetője, Póré László szerint csak tavaly 207 millió forintnyi önkormányzati támogatást kaptak, aminek következtében tudtak szerény nyereséget elérni. Ennek érdekessége, hogy eredetileg "csak" 183 milliós önkormányzati támogatással számoltak a 2023-as esztendőre, amit aztán a baloldali városvezetés 24 millióval megtoldott, így hozták össze végül a cégnél a 16 milliós pluszt. Ennek pedig egyenes következménye lett az, hogy a baráti ügyvezető igazgató jutalommilliókkal gazdagodhatott. Azt nem tudni, hogy pontosan mennyivel, mert a kommunikációs vállalat honlapján a közérdekű adatok között valamiért az igazgató keresetére vonatkozó, az érdeklődő állampolgárok számára könnyen elérhető adat nincs, miközben más önkormányzati cégnél ez bevett gyakorlat már. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában