Látványetetés is lesz

2024.08.22. 16:20

Ismét megrendezik a Nyílt Éjszakát a Mecske Zooban

Újra itt a lehetőség a látogatók előtt, hogy felfedezzék az erdősmecskei állatkertet az éjszakai órákban.

Czeczon Enikő

Forrás: Mecske Zoo

Augusztus 24-én lesz alkalom erre a páratlan élményre. Az érdeklődők olyan lakókkal is találkozhatnak az este folyamán, amelyek egyébként nem megtekinthetők, mint például a sün, az óriáspatkány és cukormókus. 

A programok egy része a szokásos nyitvatartási időben zajlik, de a fókusz a sötétedés utáni órákra helyeződik. 

Napközben – 16 és 19 óra között – arcfestés, szabadtéri játékok, kincskeresés, hüllő- és nyuszisimogató várja az érdeklődőket. Az esti órákban – 18 és 22 óra között – lehetőség nyílik éjszakai kincskeresésre, denevérdetektorral kutathatunk az éjjeli állatok után, bagolypellet vizsgálhatunk, de lesznek szabadtéri játékok, éjszakai rovarászás, valamint esti vetítések. 

Mindemellett az érdeklődők részt vehetnek tájékoztatóval egybekötött látványetetéseken is. 19 órakor a rókákkal, 19 óra 45 perckor a bűzös borzokkal, 20 óra 30 perckor pedig a petymeggel ismerkedhetnek meg a látogatók. 

Továbbá a Nyílt Éjszakára érkezik Lajtár Lili, a népszerű blogger, biológus, rovarszakértő is, aki egy csodálatos installációt hoz magával, így egy igazán különleges rovarászásban lehet része mindenkinek, aki csatlakozik a programhoz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában