Barkóczi Csaba továbbította a helyiek kérdéseit

2024.08.14. 09:49

Hajléktalanszálló nyílik a Mártírok útján, aggódnak a környéken élők

Hajléktalan krízisközpont megnyitását tervezi a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Megyeri út és a Mártírok útja kereszteződésében található épületben. A helyikben az új intézménnyel kapcsolatban felmerült kérdésekre a körzet megválasztott önkormányzati képviselője segített megtalálni a válaszokat.

Balikó Gergely

Forrás: Barkóczi Csaba Facebook-oldala

Barkóczi Csaba, a pécsi polgári szövetség színeiben mandátumot képviselő a közösségi oldalán számolt be arról, hogy mivel rengeteg kérdés érkezett hozzá a leendő hajléktalanszálló ügyében, ezért a napokban a helyszínen egyeztetett Jónás Gergellyel, a szeretetszolgálat regionális ügyvezetőjével és Sándor Andreával, a létesítmény leendő vezetőjével.

A nemzeti oldal politikusa, aki helyiekkel egy időben értesült a tervről jelezte: ígéretet kapott arra, hogy körben a jelenleg még kialakítás alatt álló épületben az elkövetkező hetekben a szeretetszolgálat tájékoztató irodát nyit és így a városrész lakói, különösen az érintett utcákból, fel tudják keresni a szolgálat munkatársait abból a célból, hogy feltegyék kérdéseiket, megosszák aggodalmaikat.

Barkóczi Csaba ezen felül a hozzá lakossági érkezett kérdéseket átbeszélte a szeretetszolgálat munkatársaival. Az azokra kapott válaszok alapján az intézmény hajléktalan krízisközpont lesz. Nem egész évben, hanem novembertől áprilisig tartó időszakban működik és ekkor szolgál éjszakai szállásként hajléktalanoknak, akiknek reggel 8 órakor el kell hagyniuk az épületet.

A szeretetszolgálat vezetői maximum 20 fő befogadóképességűre tervezik az intézményt, de elmondásuk szerint nem számítanak telt házra. A hajléktalanok nem mehetnek az épületet udvarára, ezért ott közösségi élet egyáltalán nem lesz.

A szeretetszolgálat vezetői – tudtuk meg a képviselő tájékoztatásából – siettek mindenkit megnyugtatni, hogy a náluk szolgáltatást igénybe vevő hajléktalanok követik a társadalmi normákat: ápoltak, tisztálkodnak és sokan a társadalomba való visszaintegrálódás céljával dolgozni járnak a szállóról. Az is kiderült, hogy a Mártírok úti helyszínt azért választották, mert az ingatlan félúton fekszik a Vásárcsarnok és Uránváros között, így az ott tartózkodó otthontalanok számára könnyen elérhető.

Barkóczi Csaba arról is tájékoztatást kapott, a szeretetszolgálat vezetőitől, hogy Péterffy Attila polgármester – mint fogalmazott - „áldását adta arra”, hogy ide települjön a krízisszálló.

A képviselő egyúttal leszögezte: bármennyire is tiszteli egyébként a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által végzett széles körű karitatív missziót, ő ebben az ügyben is teljes mértékben az ispitaaljai lakosság pártján áll és csak olyan intézmény létrejöttét tudja támogatni a városrészben, amelyet a környéken élők is elfogadnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában