Bank László: ideje átadni a stafétabotot

2024.08.09. 16:20

Búcsúzik a baranyai madártani hírlevél szerkesztője

Elköszönt olvasóitól Bank László, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) baranyai csoportjának korábbi elnöke, aki tizenhat éve szerkesztette az MME és a Baranya Természeti Értékeiért Alapítvány közös havonta megjelenő hírlevelét. Az utolsó általa szerkesztett számban mindennek okát úgy indokolta, hogy ideje átadni a stafétabotot a fiatalabb generációnak.

Balikó Gergely

Forrás: MME

Bank László, akit – mint lapunk is beszámolt róla - januárban rangos szakmai elismeréssel tüntettek ki, úgy fogalmazott: „hírlevelünket 2008-ban indítottuk be azzal a céllal, hogy tájékoztatást adjunk természetvédelmi munkánk eredményeiről, és szélesebb körben is ismertté tegyük azokat a problémákat, melyek megoldásán fáradozunk”.

„Úgy érezzük, az alapvető célkitűzéseink teljesültek. Persze, akiket kritikával illettünk, azoktól kaptunk hideget-meleget, perekkel is fenyegettek bennünket, de ez nem tántorított el bennünket attól, hogy a természet érdekeit továbbra is határozottan képviseljük” – tette hozzá megjegyezve, hogy időnként azért kaptak dicséretet is.

Bank László megfogalmazása szerint a mai kor szelleme talán más megközelítést, másféle szerkesztést, másféle tartalmat és formát kíván, ezért ideje átadni a stafétabotot a fiatalabb generációnak.

Mint közölte, még nem lehet tudni, hogyan folytatják tovább, milyen formában és tartalommal készülnek a későbbi hírlevelek, azonban arra kérte olvasóit, hogy fogadják szeretettel az újabb próbálkozásainkat is.

Rangos szakmai elismeréssel tüntették ki Bank Lászlót, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Baranya Megyei Csoportjának egykori elnökét. Az ötévente átadásra kerülő Keve András Díjat azok kaphatják, akik kiemelkedően sokat tettek az MME sikeres működése érdekében – tájékoztatott a szervezet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában