Bosszantó hibák

2024.08.31. 20:00

Aláírásokat gyűjtöttek az árusok a pécsi vásárcsarnokban

Az új pécsi vásárcsarnok kapcsán az egyik, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. ügyeire rálátó forrásunk, hiába fordult a hatóságokhoz a közvagyonnal való bánásmód miatt, egyszerű indokkal lesöpörték az asztalról. Bosszantó hibák és idegesítő problémahalmaz az új létesítmény körül – erről is beszélt.

Bóka Máté Ciprián

A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. éléről tavaly nyáron távozott az előző vezérigazgató, Szabó Szilárd, aki a jól fizető, 38 millió forintos jövedelmet hozó pozícióját annak is köszönhette, hogy rendkívül jó kapcsolatot ápolt a Magyar Szocialista Párt pécsi háttérembereivel, pénzügyi köreivel. Szabó családi okokra hivatkozva aztán még a várost is gyorsan elhagyta. Helyére Jedlicska Zsófia került, aki azonban még a beiktatásáról döntő, az emiatt összehívott városi közgyűlésre sem ment el, helyette állítólag szülinapozott valahol. Jedlicska azóta sem számolt be terveiről, ám a PVH ügyeit közelről ismerő forrásunk szerint régi „matávosok" köre erősödött meg a cégnél, akik aztán a pécsi egyetemnél is helyet, állást kaptak korábban. 

Nem akartak rossz hírt a csarnoknak

Forrásunktól megtudtuk, az új pécsi vásárcsarnok kapcsán több műszaki problémát is felvetettek már, de nem akartak ezeknek nagyobb hírverést adni, mert nem szerették volna az épülettel kapcsolatos híreket negatív irányba terelni. Az átadás óta eltelt két esztendő azonban bőven elegendő idő lett volna arra, hogy ezeket a bosszantó problémákat kijavítsák. A csarnok működésére rálátó forrásunk elmondta, hogy azért nincs mód kinyitni például az éjszakai hűtéshez az épület ablakait, mert azokon nincsen védőrács, ami megakadályozná a galambok berepülését az eladótérbe. 

Bosszantó ügyek, de megoldás nincs

Szintén bosszantó, hogy egyes ajtókat nem szereltek fel visszahúzó szerkezettel, így ha azokat 90 fokig tárják ki a vásárlók, akkor nyitva is maradnak, ami viszont a téli, hidegebb időszakban nemcsak kellemetlen, hanem az üzemeltetési költségeket is megdobja. Másutt pedig az áruszállítást nem könnyítik meg azzal, hogy egy egyszerű, mozgásérzékelős szerkezetet beépítsenek az ottani nyílászáróba. Forrásunk szerint az őrzéssel is vannak problémák, hiszen elmondása szerint a vásárcsarnokban két biztonsági őr teljesít szolgálatot, ám az egyiknek a raktárnál található emelőgépnél kell lennie, mivel feladatuk ennek a gépnek a kezelése is. Csakhogy előfordul olyan időszak is, amikor csak egyetlen őr van, amikor viszont neki is az emelőnél kell lennie, így valójában a csarnokban nem teljesít szolgálatot őr. Egyébként pedig az intézkedések idején szükség van mindkettejük jelenlétére, hiszen tanúként kell helyt állniuk egy-egy ügyben – mondta forrásunk. 

Aláírásokat gyűjtöttek, hogy legalább fóliázás legyen

A vásárcsarnok árusai szerint komoly problémát okoz számukra az, hogy a reggeli órákban olyan mértékben besüt a nap, és annyira felerősítik az ablakok a napsugarak erejét, hogy már az árukészletüket is rongálja. Éppen ezért azt kérték a cég vezetésétől, hogy oldják meg a problémát az ablakok fóliázásával, és egy ezzel kapcsolatos aláírásgyűjtőívet is átadtak. 

Új céges autó persze van

Forrásunk azt mondta, hogy nem várna el többet, csak azt, hogy a cég vezetése és a vásárcsarnok irányítása valóban tenne az árusokért és a vásárlókért, nem pedig az új céges gépjárművel lennének elfoglalva. 

Nem válaszoltak

Hiába kerestük a cégvezetést pénteken, nem reagáltak a megkeresésünkre, válaszok helyett szabadságolásokra és "egyéb munkahelyi elfoglaltságokra" hivatkoztak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában