Közkemencét telepítenének a községben

2024.07.25. 16:20

Ide mindenki elhozhatja a sütnivalóját, aztán jöhet a lakoma

Különleges dologra vállalkoztak Rózsafa település vezetői. A közösségi sütés lehetőségét szeretnék megteremteni a helyiek számára.

Tóth Viktória

Rózsafán jelenleg nincs közösségi sütésre alkalmas eszköz, közkemence. Ám a sütés a rózsafai asszonyok körében igen kedvelt tevékenység, és ezen jó szokás népszerűsítésén keresztül nagyon jó közösségi programokat tudnánk szervezni. Rendszeres foglalkozásokat indíthatnánk például a sütés mesterségének tanulása, gyakorlása céljából. Ezzel a programmal megvalósulna többek között a hagyományőrzés, a helyi értékek életben tartása, a művelődő közösség létrejötte, az élményalapú tanítás – fogalmazott Németh Norbert polgármester. – A közösségi sütéshez tehát szükségünk lenne egy közkemencére, amelynek birtokában szívesen megvalósítanánk újabb terveinket.

Sütés indul!
Sütés indul!
Fotó: TamBanthai

Az álomkemence most elérhető közelségbe került, ugyanis a Mobilkemence.XYZ Kft. szavazást indított. A cégnek van egy csoportja a Facebookon, ahol a csoporttagok voksolhatnak arról, hogy egy jótékonysági adomány kemencét melyik szervezetnek ajánlják fel. Ebben a szavazásban vesz részt Rózsafa Község Önkormányzata is.

Tapasztalatok megosztása a kemencében való sütésről

– A cég személyes küldetésének tekintjük, hogy ne csak annak a rétegnek legyen lehetősége kemencés ételeket készíteni otthonában, akiknek nem okoz gondot 2-3 millió forintot befektetni, hogy a telkükön egy épített kemence létesüljön. A kezdeti egy kemence modellünket már nyolcféle kemencetípussal bővítettük. Facebook csoportunkban pedig receptekkel, tapasztalatokkal és rengeteg kemencés ételről készült képpel segítjük és inspiráljuk az újonnan csatlakozókat – ismertette a cég.

A polgármester pedig azt is elmondta, hogy várják a javaslatokat a lakosság részéről, hogyha nyernek, hova helyezzék el a mindenki kemencéjét. S természetesen először egy közös lakossági sütésre invitálják majd meg a helyieket.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában