Kitartó ünneplők

2024.07.13. 18:20

Rozé Fesztivál: Tikkasztó hőségben indultak útnak a rózsaszín futók (videó, galéria)

Az elmúlt napok eseményeire mindenütt rányomta bélyegét a pokoli hőség. Ezt tapasztaltuk Villány rendezvényterén is, ahol a Rozé Fesztivál szombatján tikkasztó időben is sokan vállalkoztak arra, hogy rózsaszínbe öltözve ünnepeljék a hűsítő rozét, s részt vegyenek a Rozé Maratonon és bulifutáson.

Mohay Réka

Fotó: Laufer László

A Rozé Fesztivál során a futás 3 km-es távon vezetett végig a városon, érintve a történelmi pincesort. A Rozé Maraton egyetlen kötelező eleme a rózsaszín öltözet és a minél vidámabb kiegészítők voltak. Találkoztunk igen kreatív ötletekkel is: egy fiatal pár Barbie-nak és Kennek öltözött a közelmúltban nagy sikert arató filmtől ihletve. 

Volt, aki a humorosabb oldaláról közelítette meg a rózsaszínbe bújást és felfújt malac kosztümben eregetett buborékokat Villány rendezvényterén. 

Megjelentek a korábbi évekhez hasonlóan aktív kangoo-s lányok, akik a közös zenés bemelegítést megelőzően már önállóan is táncra perdültek.
Találkozhattunk a Frédi és Béni mese által ihletett beöltözőkkel is, de olyan is volt, aki inkább egy enyhén blaszfémikus irány mellett döntött a jelmezválasztás során. Férfiak és nők egyaránt beöltöztek, a felnőttek mellett több gyerek is csatlakozott a kezdeményezéshez.

A program során tizennégy borász várta különböző borkínálatával a 2024-es villányi Rozé Fesztivál résztvevőit.

A rendezvény szervezéséért felelős Béni Gábor és felesége, Béni Barbara lapunknak elmondták, tizennégy évvel ezelőtt, Gábor fejéből pattant ki a Rozé Fesztivál gondolata. Az ötletgazda úgy fogalmazott, szerettek volna egy olyan vidám, fiatalos, hangulatos programot kínálni a látogatóknak, ami képes nyáron is Villányba csalogatni a térség lakosságát és az egész ország turistáit egyaránt. 

A jelmezesek között találkoztunk vértesszőlősi, tatabányai, győri, felvidéki, s más, külföldi országból érkezőkkel is, ami azt mutatja, a Rozé Fesztivál iránt érdeklődők köre valóban túllép Baranya határain.

 

A Rozé Fesztivál legkreatívabb jelmezesei díjban részesültek


A szervezők elmondták, tavaly 520-an futottak a rózsaszínű maratonon, az idei résztvevőszámot még nem tudni pontosan, de ránézésre az előző évinél valamivel talán kevesebben, de így is szép számmal jöttek össze a jelentkezők, s annál lelkesebb tagokból álló csapat indult el az egyébként hosszúnak nem mondható távon, a hőség okán azonban sokan már az első métereket is inkább sétálva tették meg.
A jelmezeket Maul Zsolt, Lieber Krisztina és Béni Barbara részvételével háromfős zsűri értékelte, s a résztvevőket több kategóriában díjazták. 

Egyéni, csoportos, illetve gyermek kategóriában a legkreatívabb jelmez címszó alatt választottak dobogósokat, emellett különdíjakat is osztottak a „legrozébb” indulónak, a legsportosabb résztvevőnek és a legviccesebb jelentkezőnek.

 A nyertesek többek között minőségi borokat és a térségben beváltható, turisztikai élményekre jogosító utalványokat vihettek haza.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában