Hamarosan itt a zarándoklat

2024.07.21. 20:15

Pécsről is indulnak ministránsok

Idén immár 13. alkalommal rendezik meg július 29. és augusztus 2. között Rómában a nemzetközi ministráns-zarándoklatot. A találkozóra a Pécsi Egyházmegyéből is érkeznek ministránsok.

Bama.hu

Fotó: Pascal Deloche / Godong

A nemzetközi zarándoklat a szervezők szándéka szerint azt hivatott segíteni, hogy a résztvevők érezzék, ők is Isten tervének részei.

Az esemény logója a pápai címer két kulcsból álló szimbólumát és a zarándoklat jelmondatából a „Veled” (Iz 41,10) szót tartalmazza. A kulcsok Szent Péterre és római sírjára, a zarándoklat célpontjára és a ministránsok szolgálatának egyetemes egyházi dimenziójára utalnak. A kulcsokat egy gyűrű köti össze a Szent Péter-bazilikát és a zarándoklat jelmondatát ábrázoló medálokkal. Ez hivatott jelezni, hogy az Egyház a népből, jelen esetben a Rómába érkező több tízezer fiatal ministránsból áll.

A logó kék, sárga és fehér színekben pompázik, melyek a feltámadás és Mária, az Istenanya színei, tehát az egész Egyház színei. A ministránsokat delegáló országok és egyházmegyék számára a logó változatai a nemzeti vagy egyházmegyei színekben készülnek, a jelmondatot az adott ország nyelvén nyomtatják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában