Játék és tanulás

2024.07.18. 15:00

A kvíz izgalma tölti meg a pécsi szerda estéket

Pécs belvárosa szerda esténként a kérdéseké és a válaszoké, mivel kvízesteken nyílik lehetőségük az embereknek tudásukat kamatoztatni. Egy Harry Potter-tematikájú kvízestbe csöppentünk bele a Quizzone szervezésében.

Jusztin Levente

Talán mindenki életében fellelhető a kvízezés valamilyen formája. Akár az újságokat forgatva a néhány feltett, általános kérdésekre válaszolunk, vagy régen a Legyen ön is milliomos! tévéműsoron botránkoztunk meg a válaszadásokon. Manapság pedig nekünk is bőven akad lehetőségünk kvízezni, Pécsen pedig az egyre népszerűbb, szerdai kvízestek nyújtanak közelebbi élményt. Egy sokak által kedvelt tematikájú esten vettünk részt és tapasztaltuk meg a hangulatot.

kvízest, harry potter, Pécs
Egy Harry Potter-tematikájú kvízestbe csöppentünk be a Quizzone szervezésében
Fotó: J.L.

A kvízestek komoly bajnoksággá fejlődtek

A budapesti székhelyű, ám közel tíz éve Pécsen is működő Quizzone kocsmakvízére látogattunk el, eredeti terveink szerint a pécsi Kijárat Bárba. A hely adottságait figyelembe véve inkább a Nappalit választottuk. Meglepetésként hatott, hogy ugyanazt az eseményt két helyre hirdették meg. Erre Szabó András, a Quizzone pécsi játékmester adta meg a választ: 

A kocsmakvíz olyan népszerűvé vált, hogy két-három helyszínen is megrendezzük egyszerre az esteket.

A Nappaliban közel tizenegy csapat vett részt, átlagban 6-8 fővel. Közel száz fő jelent meg a versenyen, a Kijáratban is hasonló létszámú tömeg versengett.

Ebben a nyári időszakban a közösség szórakozása miatt szerveznek versenyt, szeptembertől májusig pedig egy komoly pontszerző bajnokság zajlik. Ez utóbbi dönt arról, kik mennek tovább a budapesti döntő kvízre, ahová 60 csapat juthat be. 

A kvízmester szerint nagyon ritkán fordulnak elő olyan csapatok, akik véresen komolyan veszik a versenyt. Örül annak, hogy leginkább a közösségi szórakozás áll a középpontban. A heti rendszerességű megmérettetéseken általában ugyanaz a brigád jelenik meg, de mindig akadnak újak. Egy fiatalember áprilisban szerelmesedett bele a kocsmakvíz világába, azóta folyamatosan megjelenik ezeken az alkalmakon. De a jellemző az, hogy hiába örvend nagy népszerűségnek például a Harry Potter, a vérbeli rajongók tábora eltörpül a rutinos kvízezősök mellett.

Általánosságban azt mondhatjuk, hogy egy vendéglátó hely ügyesen mozgósítja azt a közönséget, amelynek tagjai a fogyasztás és a jókedv mellett a szürkeállományukat is használják, miközben szórakoznak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában