Hamm!

2024.07.13. 11:00

Kisgömböccé vált a pécsi önkormányzat

A pécsi önkormányzat mostanában a trendeknek megfelelően igyekszik nyomulni a közösségi oldalakon is rövid videókkal, ám úgy tűnik, hogy a videókat készítőknek nem sikerült a város határaival megismerkedniük sem, vagy pedig az önkormányzat mostanában gondolja úgy, hogy az is Pécs, ami nem Pécs. Hamm...

Bóka Máté Ciprián

A telhetetlenségről szóló kisgömböc mesében a „főszereplő", a kisgömböc mindenkit felfal, aminek aztán az lesz a vége, hogy egy eszes fiatalember egyszerűen kivágja a bendőjét. Valami hasonló érzése támadhat azoknak, akik a pécsi önkormányzat hivatalosnak nevezett közösségi oldalain futó „szelfie pontokról" szóló videóját tekinti meg. 

A készítők két csomagban ajánlanak 10 helyszínt, ahol önarcképeket, divatosan szelfie-ket lehet készíteni Pécsen. Az első ötös csomagban el is találták a várost, ami azért nem volt nehéz.  Pécs területe ugyanis több mint 1,6 millió négyzetméter, egy szelfie-pont pedig egy négyzetméternél is kisebb. Tehát 1,6 milliónyi lehetőségük volt eltalálni a város területét. 

A város egyik legjobb helye egy szomszédos településen van a pécsi önkormányzat szerint 

A második ötös csomagban azonban ez nem sikerült, hiszen a kővágószőlősi Zsongor-kő is a városi helyszínek közé került be, holott az a szomszédos településen, Kővágószőlősön van.  

Erre a kissé kisgömböc felfogásra legyinthetnénk is, ha a készítők nem kapnának ezekért az amatőr videókért busás fizetséget. Arról nem is beszélve, hogy miként lehetséges az, hogy ebben a gyönyörű városban képtelenek voltak 10 fotós helyszínt találni. 

A videókat egyébként nem a városi kommunikációs cég készíti, mert az nem találtatott alkalmasnak erre, hanem külön megbízás alapján fizetnek valakit, egyelőre nem teljesen világos, hogy mi alapján esett rá a választás. 

Ezzel a kis térképpel azért segítünk beazonosítani a helyszínt: 

Kővágószőlős mint Pécs

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában