Kamarás Péter nyert

2024.07.08. 12:00

Minden, a körzetében élő kertvárosi életét segíteni fogja a megválasztott városatya

Az új pécsi önkormányzati képviselőket bemutató cikksorozatunk következő részeként a baranyai vármegyeszékhely 14. számú egyéni választókerületét vesszük górcső alá.

Bama.hu

A Kertváros Varsány utcát, Berek-sétányt és környékét jelentő körzetet a Fidesz, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) és az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) alkotta pécsi polgári szövetség színeiben mandátumot nyert dr. Kamarás Péter jogász fogja képviselni októbertől.

Kamarás Péter, körzet, Pécs
Kamarás Péter nyert a 14-es körzeten
Fotó: Löffler Péter

A június 9-i helyhatósági választás részletes adatai alapján a körzet névjegyzékében szereplő 6638 választásra jogosultból 51,14 százalék járult az urnákhoz. A pécsi jobboldal által indított Kamarás Péter 1277 voksot kapott, ami a szavazatok 38,52 százalékát jelenti. A pécsi polgári szövetség aspiránsa 137 szavazattal kapott többet, mint a baloldali koalíció által indított Kunszt Márta, a Demokratikus Koalíció pécsi elnöke. A rá leadott 1140 voks a szavazatok 34,39 százalékát tette ki.

A helyhatósági választáson bizalmat szerzett városatya nem sokkal a voksolás után a közösségi oldalán azt írta, hogy képviselőként azon lesz, hogy minden, a körzetében élő kertvárosinak az életét segíteni tudja.

Korábban megjelent képviselőjelölti bemutatkozója szerint Kamarás Péter 54 éves jogász és amatőr keramikus. Pécsett született, egy panellakásban nőtt fel, itt végezte az iskoláit, és azóta is itt él.

Elmondása szerint mivel sokat tartózkodik Kertvárosban, látja, hogy egyre nagyobb gondot jelent a házak közötti parkolás az itt lakóknak. Az utóbbi időben ráadásul az állandó útlezárások is komolyan megnehezítik a környékbeliek számára a belvárosba való eljutást. Ezeknek a problémáknak a megoldásában szeretne elsősorban segíteni. Körzete a Varsány utca - Krisztina tér – Littke József utca – Diána tér által határolt területet foglalja magába

 – vetette fel a problémákat az azóta már megválasztott képviselő.

A konkrétumok tekintetében Kamarás Péter önkormányzati képviselőként úgy látja, hogy a legnépesebb pécsi városrészben növelni kell a parkolóhelyek számát. Egyúttal úgy gondolja, hogy szükséges a körzet útjainak, járdáinak rekonstrukciója is.

Kamarás Péter szerint a Berek-sétányon valamint a körzet több részén is a komoly gondot jelentő varjak és egyéb madarak által okozott szennyezés környezetbarát megoldása sem várathat tovább magára.

Képviselői programjának további elképzelései szerint szükséges a Varsány utcában található sportpálya rekultiválása, az ott élőkkel való konzultációt követően vagy a burkolat, padok, eszközök cseréjével vagy a terület parkosításával. Kamarás Péter ugyancsak vállalta, hogy lehetőség szerint bővítik a Varsány utcai kisposta helyiségeit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában