Program

2024.06.01. 16:20

Vízitúrát szerveznek a Drávára

Ha nincs ideje hosszabb vízitúrára, de szívesen evezne egyet a déli határvidék különleges, érintetlen tájain, jelentkezzen erre az egynapos vízitúrára – adta hírül a DDNP.

Bama.hu

Ezt a túrát azoknak ajánlják, akik már kipróbálták az evezést.

A túravezető tájékoztatóját követően a résztvevők buszra ülnek és elutaznak a Vejti víziturisztikai táborhelyig, ahol vízre szállnak a Dráván. A táv 20 km, de a vízállástól függően be fognak kalandozni szép holtágakba, hogy minél többet tudjanak megismerni a Dráva csodálatos vízi világából. Európa egyik legtisztább vizű folyóján evezhetnek, ahol a Magyarországon előforduló halfajok kétharmada megtalálható.

Olyan ez, mint egy igazi ősvadon, háborítatlansága magával ragadó. A túra végén a Drávaszabolcsi hídnál kötnek majd ki, felpakolják a hajókat az utánfutóra és visszatérnek a látogatóközponthoz.

Fakultatív programként érdemes megtekinteni az Ős-Dráva Látogatóközpont majorját és a kiállítóteret, ahol sok érdekességet tudhatnak meg a Dráva élővilágáról és az itt élő emberekről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában