Péterffy-rezsim

2024.06.01. 07:00

Toller László is elszörnyülködne Szili Katalin szerint

Szili Katalin volt házelnök is reagált Péterffy Attila pécsi polgármester befektetőellenes hangulatkeltésére. Szerinte Toller László, ha élne, biztosan elszörnyülködne, hogy egy baloldali politikus a saját érdekeit a térség jövője elé helyezi.

Bóka Máté Ciprián

Sizli Katalin

Fotó: Vajda János

A jelenlegi baloldali városvezetés nemcsak 16 befektetőt üldözött el, hanem a nemzeti oldal szerint kifejezetten befektetőellenes önkormányzati határozatot is elfogadott. Péterffy Attila pécsi polgármester egy éve telefonos kampányt is indított, amelyben nem létező akkugyárakkal szemben riogatott, nemrég azonban már szintet lépett. A polgármester automata telefonhívásokkal egy szintén nem létező, Pécs melletti autógyárral szembeni kiállásra buzdít burkoltan ugyan, de egyértelmű célzattal.  Olvasónk arról számolt be, hogy Gyurcsány Ferenc pécsi polgármesterjelöltje arról beszél a hívás során, hogy sajtóhírek szerint Pécstől nyugatra lévő területen autógyárat tervez építtetni a kormány, amellyel veszélyeztetik a pécsiek vizét. Két válaszadási lehetőséget kínálnak fel, de mindkettő valójában irányított válasz, és lényegében a gyárral szembeni támadást jelent, még akkor is, hogyha azt sugallják, hogy a pécsieket nem lehet ebből kihagyni.

szili, toller, polgármester
Szili Katalin szerint Toller László polgármester a mostani városvezetést nem tudná elfogadni Fotó: Mirkó István

Toller László más utat járna

–  A rendszerváltás óta nem volt még olyan polgármestere Pécsnek mint amilyen a mostani,  hogy egy a térségünkbe irányuló beruházást elutasított volna, annak elutasítására buzdította volna a pécsieket. Példátlan! – mondta Szili Katalin, miniszterelnöki főtanácsadó. 

Az Országgyűlés volt elnöke hozzátette:  ha valaki számára fontos az itt élő emberek sorsa, munkához jutása, megélhetése, a régió felemelése,  akkor támogat minden olyan jellegű beruházást,  ami a beszállítók, kisvállalkozások számára is piacot biztosít.

Szili Katalin annak idején Páva Zsolt fideszes polgármester ellenfele volt, és dolgozott együtt azzal a néhai Toller Lászlóval, aki a baloldalon nagy tiszteletnek örvend, sokszor most is hivatkozási pontként tekintenek rá. 

  Toller László, ha élne, biztosan elszörnyülködne, hogy egy baloldali, a szociáldemokraták által támogatott politikus a saját kampányérdekeit a választók, a pécsi, baranyai emberek sorsa, a térség jövője elé helyezi. Ez a pécsiség? Ez a siker? 

– tette fel a kérdést Szili Katalin. Hozzátéve: – Nem! Ez inkább a további  leszakadás, elvándorlás jövője! Lehet választani! Én inkább a beruházásokat, a virágzó vállalkozásokat, a gazdasági fellendülést, az ezt támogató és felvállaló polgármesterjelöltet támogatom – utalt Csizmadia Péterre, a nemzeti oldal polgármesterjelöltjére.

A hangulatkeltés súlyos károkat okozhat Pécsnek

Dr. Síkfői Tamás, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az eset kapcsán azt mondta lapunknak, hogy hatalmas a verseny Európában az autóipari beruházásokért. Egy-egy fejlesztés elmaradását okozhatja, ha politikai okból az adott gyár körül a lakossági indulatokat felkorbácsolják akár jogos, akár mondvacsinált okból. Kitért arra is, hogy amíg a rendszerváltás előtt Baranya a negyedik legfejlettebb megye volt, jelenleg a 16-17. helyen van, de ahol nagyipar van, ott a jólét alapjai megteremtődnek. Egy nagyipari beruházás a gazdasági fejlődést el tudja indítani. 

Ha valaki ezt nem akarja, akkor egy évtizeden belül 100 ezer főnél kevesebb lélekszámú, elszegényedő kisváros lehet Pécsből.   

Csizmadia 7000 munkahelyet teremt

Csizmadia Péter, a Fidesz, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) és az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) pécsi polgármesterjelöltje 30 pontból álló polgármesteri programot tett lesz az asztalra. Vállalása a vármegyeszékhely újraiparosításával, takarékos városüzemeltetéssel, a fiatalok, az idősek és a családok, a kulturális és a tudományos élet megbecsülésével kapcsolatban tartalmaz konkrét intézkedéseket, terveket. 

Megválasztása esetén Pécs újraiparosítási programjának keretében: 

  • a város 10 új üzemcsarnokot épít 
  • és ad bérbe pécsi vállalkozásoknak. 
  • A program szerint Pécs a Pécsi Tudományegyetemmel, a vármegyével és a kamarával együttműködésben debreceni mintára Befektetési Ügynökséget alapít, 
  • amely 100 vállalkozás Pécsre telepítését teszi majd lehetővé. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában