Gyermekvédelem

2024.06.06. 20:15

Családi napot szervez az ÁGOTA Közösség Baranyában pénteken

Családi napot szervez az ÁGOTA Közösség Baranya vármegyei gyermekvédelmi gondoskodásban (állami gondoskodásban) élő gyermekek, fiatalok és nevelőszüleik számára június 7-én Hosszúhetényben.

Mohay Réka

Fotó: Löffler Péter

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató fontos feladatának tartja, hogy tagjai időről időre megtapasztalhassák az összetartozás élményét, ezért rendszeresen szervezünk olyan rendezvényeket, ahol ezt átélhetik a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok és nevelőszüleik.   
Baranya vármegyében jelenleg 355, vér szerinti családját nélkülözni kényszerülő gyermek él az ÁGOTA Közösség 98 nevelőszülőjénél. 

Fontos számunkra, hogy a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek nevelőszülei megismerhessék azokat a társaikat, akik a vármegyében hasonló helyzetben élik mindennapjaikat: vállalják a családjukból kiemelt gyermekek nevelését, gondozását. Ezeken az eseményeken a náluk élő fiatalok találkozhatnak sorstársaikkal, ezáltal átérezhetik: nincsenek egyedül. 

– fogalmaznak lapunkhoz eljuttatott közleményükben a szervezők.

A rendezvényen nevelőcsaládjaink kiszakadhatnak a mindennapok feladataiból és jól érezhetik magukat egymás, és a gondoskodásukban élő gyermekek társaságában. A tavalyi családi nap nagy sikere után, idén közel 300 főt várunk az eseményre, ahol rendőr-, és tűzoltóautóba ülhetnek a gyermekek, egy motoros egyesületnek köszönhetően pedig akár kétkerekűre is felszállhatnak. Emellett többek között kézműves foglalkozásokkal, játékos ügyességi feladatokkal, lovaskocsikázással, íjászattal, népdalénekes és hangtál bemutatóval, tehát rengeteg élménnyel készülünk.

– teszik hozzá.

Az ÁGOTA Családi Nap megnyitójára június 07-én pénteken , 10:45-kor kerül sor, a hosszúhetényi sportpályán (Verseny utca és Csókakő utca sarka).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!