A geresdlaki lány újabb sikere

2023.06.13. 16:20

Nem tétlenkedik Varga Nadin, most videojátékhoz komponált zenét

Zsigmond József

Több nemzetközi és hazai zeneversenyen indult el Varga Nadin geresdlaki diák. Klasszikus zenében két harmadik helyezést kapott, az egyiket a 6-th International Composition Competition Artistes en Herbe Luxembourg 2023 nemzetközi zeneszerző versenyen, ahová több mint 266 nevezés érkezett, a másikat pedig a hazai rendezésű X. Mezőtúri Zeneszerzői Pályázaton, ahol elő is adta darabját és a harmadik hely mellé megnyerte a közönség- és az előadói díjat is.

Varga Nadin még tavaly készített egy videójátékhoz zenét. A videó egy japánban játszódó akciójáték háttér története, ezért több stílust is alkalmazott benne, például japán népi hangszereket. Ezzel a darabjával pályázat az International Songwriting Competition nemzetközi versenyen, ahová mint 15 ezer nevezés érkezett. Varga Nadin az elődöntőig jutott, itthon ezzel a darabbal az országos IV. Kis zeneszerző versenyen első díjat kapott.

Emellett egyetemre készül és Petőfi Sándor: Föltámadott a tenger... című verséből komponált egy kórusművet. Most keresnek hozzá kórust, akikkel hang- vagy videófelvételt szeretnénk készíteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában