Kimaradnak a megállók is

2023.02.16. 15:48

Kerülőúton közlekednek az autóbuszok az útzár miatt

bama.hu

Fotó: AS

Ügyfelei új energiaigényeire reagálva az E.ON áramhálózati szakemberei február 20-21. között új földkábeles csatlakozásokat építenek ki a pécsi Gesztenyés és Debreceni Márton utcákban. A beruházás megvalósításához február 20-án, hétfőn 08:00 és 17:00 óra között az említett utcákban teljes útzárra lesz szükség, ezért a közlekedőket arra kérik, hogy válasszanak elkerülő utat.

A kivitelezés ezen a napon a menetrend szerinti autóbusz-közlekedést is érinti. A 4, 27, 27Y, 40, 140-es jelzésű járatok a lezárás ideje alatt kerülőúton járnak. A 4-es, 27-es, 40-es és 140-es jelzésű autóbuszok egyik irányba sem érintik a Bazsó, a Gesztenyés és az Ezeréves elnevezésű megállókat, illetve a Belváros felé (27-es és 40-es járatok) a Kórház elnevezésű megállót - derül ki a A Tüke Busz Zrt. közleményéből. Az autóbuszok a Gesztenyés irányú Kórház megálló után a Pécsbányatelepi út - Kórház utca - Széchenyi-akna útvonalon közlekednek. Széchenyi-aknáról az adott járat menetrendi időpontjában indulnak vissza a Belváros felé (27-es, 40-es), illetve a 4-es járatok a Kórház megálló indulási időpontjában indulnak vissza Hősök-tere irányába.

Február 21-én, kedden félpályás útlezárás és sebességkorlátozás mellett mindkét utcában újraindul a forgalom és a tömegközlekedés. A földkábel telepítés nem jár áramszünettel, a szükséges munkálatokat az E.ON 15:30-ig befejezi. Az autóút végleges aszfaltozása a hideg idő miatt március 15-e után történik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!