Pogány

2018.11.10. 15:30

A túlnyomás tönkretehette a bojlereket, kivizsgálják a lakossági bejelentéseket

Címkék#bojler

Több olvasónk hívta fel szerkesztőségünket, hogy a településen az elmúlt egy-két héten belül túlnyomás volt észlelhető a vízhálózatban, ami sok családnak tönkre tette a bojlerét, mosógépét.

Zs. J.

Mint mondták a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV) valamilyen karbantartást végzett, ami a gépek meghibásodását okozhatta.

A cég megkeresésünkre közölte, hogy Pogány település egy víziközműrendszert alkot a kozármislenyi kistérségi rendszerrel. A rendszeren a településeken a hatóságilag előírt nyomásértéket a szolgáltatónak biztosítania kell, amely nyomásértéket a kozármislenyi glóbuszok vízszintje határozza meg. A domborzati adottságok következtében azonban ez a vízszint Pogány esetében túlnyomást okoz, amelynek elkerülése érdekében az ivóvízhálózat több pontján központi nyomáscsökkentő szelepek beépítésével védekezett a társaság. Jelenleg az egyik beépített nyomáscsökkentő hibásodott meg a Kossuth–Széchenyi utcák sarkán levő aknában. Ez a szelep annyira elavult, hogy szükségessé vált a cseréje.

A beérkezett lakossági bejelentések kivizsgálását minden esetben elvégezi a DRV. A rendeletileg előírt maximális érték felett kevés esetben mértek nyomást a társaság szakemberei, de a szokásosnál magasabb értékeket tapasztaltak. A lakosság részére ilyen esetben azt javasolják, hogy a maximális nyomásérték túllépése esetén tegyenek bejelentést az ügyfélszolgálaton, és a keletkezett kárt kivizsgálást követően a társasággal szerződött biztosító rendezi.

Ilyen esetek megelőzése érdekében javasolják egy egyedi nyomáscsökkentő beépítését a házi bekötővezeték fogyasztói oldalára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!