Figyeljünk oda

9 órája

Újra terítéken a kiberbiztonság

Pécsen és Piskón tartott előadássorozattal igyekeztek segíteni a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai az önkormányzati közfoglalkoztatottaknak kibertámadások ellen. A mindennapos internethasználat komoly veszélyeket tartogat, viszont nagyon kevesen vannak tisztában ezekkel.

Jusztin Levente

Egy figyelmetlenség sokba kerülhet

Fotó: MW

A főkapitányság és az önkormányzatok szervezték a prezentációt, ahol a szakemberek bemutatták azokat a lehetőségeket, technikákat, amelyek segítségével megelőzhetjük, hogy online átverés áldozatává váljunk. Szó esett az online adatvédelemről, az internetes bankkártyás fizetésről, illetve bemutatták a lakosság tájékoztatása céljából indított kiberpajzs.hu weboldalt.

A kibervédelemre a rendőrség igyekszik felhívni a figyelmet minden módon, ehhez az online térben közkedvelt szereplők segítségét is szokták kérni. Az elmúlt napokban a híres videós páros, a TheVR beszélgetett podcastjükben a rendőrség kiberbiztonsági szakértőjével, Halász Viktorral a különböző online csalásokról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában