Ráfázhatnak

2 órája

Megpróbálták okosba: pénzmosás miatt kerültek bajba

Fotó: Andrzej Rostek

A Pécsi Járásbíróság 2024. október 17-én elrendelte két férfi letartóztatását egy hónapra jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettének alapos gyanúja miatt – olvasható a pecsitorvenyszek közleményében.

A nyomozás eddigi adatai szerint az egyik gyanúsított férfi – a nyomozás során ismeretlenül maradt személytől – Magyarország területén átvett 9.552.345 forint értékű, 152,35 kg zsákba csomagolt, zárjegy nélküli fogyasztási dohányt úgy, hogy tudta, hogy zárjegy hiányában a szabadforgalomba bocsátott, általa megszerzett dohánytermékek más által elkövetett büntető cselekményből származnak. Ezt 2024. október 10. napján, értékesítés céljából szállította a másik gyanúsított által bérelt pécsi garázsába két gépjárművel. 

A másik gyanúsított a dohányterméket a garázsban elrejtette. A NAV nyomozói 2024. október 15-én házkutatást tartottak a másik gyanúsított lakásában és az általa bérelt garázsban, ahol megtaláltak 15 zsákban, zsákonként 10 kg zárjegy nélküli, jövedéki adózás alól elvont fogyasztási dohányterméket.

A gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak – szabadlábon hagyásuk esetén – megszöknének, elrejtőznének, a bizonyítást megnehezítenék vagy meghiúsítanák, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követnének el. Mindezekre tekintettel a bíróság mindkét gyanúsított letartóztatását elrendelte.

A bíróság végzését az ügyész, az egyik gyanúsított és védője tudomásul vették, míg a másik gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így az ő vonatkozásában a határozat nem végleges

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában