Pénteken újra bíróság elé áll a vádlott

2 órája

Mánfai gyilkosság: folytatódik a bizonyítási eljárás

A Pécsi Törvényszék tájékoztatása szerint pénteken újra bíróság elé áll a mánfai emberölés vádlottja. Barkaszi Attila szóvivő elmondta, hogy a bizonyítási eljárás folytatása várható a mánfai ügy következő tárgyalási napján.

Bama.hu

A vádirat szerint a mánfai esetben a vádlott férfi és a sértett nő 2014 nyarán ismerkedtek meg, majd a vádlott külföldön töltötte szabadságvesztését, ahonnan 2017 áprilisában szabadult. Azon év második felében összeköltözött a sértettel, akivel élettársak lettek és együtt éltek a sértett korábbi kapcsolatából származó leány gyermekével, majd közös kislányuk is született – ismertette a közlemény. https://www.bama.hu/helyi-kek-hirek/2024/10/verfagyaszto-targyaljak-a-maleter-uti-gyilkossagotbíróság.

mánfai emberölés
Folytatódik a mánfai ügy tárgyalása.
Illusztráció: Máté Péter

Mánfai ügy: terhelt volt a kapcsolatuk

Közlésük szerint a 26 éves sértett prostituáltként, a vádlott sofőrként időszakosan külföldön dolgozott. Kapcsolatuk feszültségekkel terhelt volt, a vádlott többször bántalmazta a nőt. 2022 novemberében a vádlott zavarodott volt, többször kérte a sértettet, hogy legyen öngyilkos, rendszeresen megöléssel fenyegette őt és az egész családot.

A sértett a vádlott édesapjához fordult segítségért félelmében.

Mint a bíróság beszámolt róla, 2022. november 29-én is felhívta a sértett a vádlott apját azzal, hogy beszéljen a fiával. A sértett apja az esti órákban érkezett a sértett és a vádlott házához, ahol közösen próbálták megbeszélni a sértett és a vádlott között fennálló kapcsolati problémákat, majd a vádlott apja 19 óra 30 perc körül távozott a házból. Ezután a sértett és a vádlott vitázni kezdett, majd az indulatba jött férfi a sértetthez lépett és őt a késsel nagy erővel, a bal fülkagyló és a fül mögötti területen, majd igen nagy erővel célzottan tarkótájon szúrta. A sértett a szúrás következtében az ágyra esett, azonnal meghalt.

Az ügyészség emberöléssel vádolja a vádlottat. A büntetőügy szeptemberi tárgyalásán a bizonyítási eljárás keretében videofelvételeket nézett meg a bíróság.


A mánfai mellett drogügyet is tárgyaltak volna aznap

Eredetileg pénteken tartotta volna a Pécsi Ítélőtábla annak a kábítószeres ügynek a másodfokú tárgyalását, amelyben a Pécsi Törvényszék első fokon három vádlottra majdnem 30 év szabadságvesztést szabott ki. Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint az elsőrendű vádlott pontosan meg nem határozható időponttól kezdődően 2021 áprilisáig Budapesten biofüvet szerzett be, melyet Pécs belvárosában, illetve lakóhelyén adott el.

Az elsőrendű vádlott a hajléktalan életmódot folytató másod- és harmadrendű vádlottakat befogadta, a lakhatásukért cserébe megállapodtak abban, hogy segítenek neki a biofű eladásában. Ekkortól a biofüvet közösen értékesítették és megélhetésüket a bevételből biztosították.

A törvényszék a vádlottak bűnösségét jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében állapította meg. Az elsőrendű vádlottat, mint többszörös visszaesőt 14 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra, a másodrendű vádlottat 8 év 6 hónap fegyházra és 8 év közügyektől eltiltásra, míg a harmadrendű vádlottat 7 év fegyházra és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság megállapította, hogy az elsőrendű vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

A Pécsi Ítélőtábla jelzése szerint a pénteken elmaradó ügyet november 8-án fogják tárgyalni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában