Vádemelés

5 órája

Késsel támadt a járókelőkre a két férfi, most felelnek tettükért (videó)

A Pécsi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be a 2024 elején Komlón idős nőket kirabló férfiak ellen. A vádirat szerint a 23 és 16 éves vádlottak ismerősök. 2024 januárjában elhatározták, hogy úgy fognak pénzhez jutni, hogy Komlón járókelőket kirabolnak.

Bama.hu

Forrás: police.hu

Január 5-én este sötét ruhákba öltöztek, fejükre kapucnit húztak, arcuk elé fekete pólót kötöttek, és késeket vettek magukhoz. Egy parkoló mellett látták meg a sértettet, egy idős nőt. Táskája kipakolására szólították fel, annak azonban a sértett nem tett eleget. Ekkor közrefogták, a kezükben tartott késekkel fenyegették, kezéből kitépték táskáját és ellökték. A földön fekvő, kiabáló sértettet az idősebb vádlott megöléssel fenyegette, miközben a kést az idős nő nyakához tette. A vádlottak laptopot, élelmiszereket és készpénzt zsákmányoltak, és magukkal vitték a sértett okiratait és bankkártyáit is.

Két hét elteltével követték el a második rablást. Ekkor is az esti órákban az utcán hazafelé tartó idős nőt támadtak meg. A sértettet felszólították arra, hogy álljon meg és forduljon meg, ennek azonban ő nem tett eleget, ezért a vádlottak követni kezdték, hamarosan utolérték és felszólították értékei átadására. A sértett megijedt a maszkos vádlottaktól és átadta nekik pénztárcáját, benne okiratokkal, bankkártyával. A vádlottak késeket tartva a kezükben közrefogták a sértettet és közölték, hogy ez kevés, ezért az idős nő átadta karóráját is. Ezután mobiltelefonját követelték úgy, hogy az idősebb vádlott a kést a sértett hasához nyomta. Az idős nő félelmében átadta mobiltelefonját a vádlottaknak.

Az egyik sértettől 195.097 forintnyi értéket, a másiktól 95.500 forintnyi értéket vettek el a vádlottak.

A két férfi cselekményei felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének, okirattal visszaélés vétségének, és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségének megállapítására alkalmasak. A minősített rablás büntetési tétele öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés.

A vádlottak letartóztatásban vannak, büntetőjogi felelősségükről a Komlói Járásbíróság fog dönteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában