Karitatív fórum

2023.03.04. 13:38

Ha baj van, rögtön érkezik a segítség - bízhatunk benne

Nemrég tartotta meg 2023 első ülését a Baranya vármegyei Karitatív Fórum.

Zs. J.

Forrás: Katasztrófavédelem

A fórum az Országos Karitatív Fórum mintájára alakult meg, a vármegyék közül elsőként – és eddig egyedüliként –  2022 júniusában. Megalakulásának célja a szervezetek közötti szoros együttműködés fenntartása, az esetleges káresetek mielőbbi felszámolásának érdekében. Sikerességét pedig olyan káresemények felszámolása példázza, mint a 2021-es sellyei vagy az idei évi februári viharkárok, vagy éppen a patacsi tűzvész, közölte a katasztrófavédelem.

 

A Baranya vármegyei Karitatív Fórum idei év első ülésén Karsa Róbert tűzoltó ezredes, a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese nyitotta meg, ezután a szervezetek beszámoltak a megalakulás óta eltelt időszak tapasztalatairól és az elkövetkezendő feladatokról.

 

– A célunk az, hogy közösen hatékonyabban tudjunk reagálni bármilyen katasztrófahelyzetre, eseményekre. Ezért minden hónapban összeülünk és megbeszéljük, s kiértékeljük az elmúlt időszak eseményeit, valamint a következő események feladatait elosztjuk, hogy ki miben és hol tud segíteni 

– írta közösségi oldalán a  Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete.
A fórumon részt vett a HIT Gyülekezete Szeretetszolgálata, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Dél-Dunántúli Régió, a Magyar Vöröskereszt Baranya Vármegyei Szervezete, a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász és a Baranya Vármegyei Polgári Védelmi Szövetség.

 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában