Baranya Megyei Főügyészség

2018.09.07. 11:33

Hat évet kapott a gyerekeket molesztáló pedagógus

A Komlói Járásbíróság hat év börtönre, hat év közügyektől eltiltásra, valamint végleges hatállyal eltiltotta a pedagógusi foglalkozástól azt a pedagógust, aki az általa szervezett táborban kislányokat molesztált.

bama.hu

A pedagógus végzettségű férfi több éven keresztül szervezett művészeti táborokat Baranya és Tolna megyében 7 és 14 év közötti gyermekek számára.

A férfi a 2014. majd a 2015. évben rendezett táborokban ismerkedett meg a későbbi sértettekkel, egy 11, illetve egy 12 éves kislánnyal. Rájuk különös figyelmet fordított, velük rendszeresen a többi táborozótól eltérően többet foglalkozott.

A férfi ezen táborozások alkalmával rendszeresen aludt egy-egy sátorban a kiskorú táborozókkal. Ezen alkalmakkor, mikor a többiek elaludtak a férfi a kiválasztott lányok mellé feküdt, simogatta őket, majd a sértettek ruházata alá benyúlva a kislányok hasát, melleit

simogatta. Több esetben előfordult, hogy a férfi a lányokat szájon csókolta.

A Komlói Járásbíróság a vádlottat folytatólagosan, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt ítélte hat év börtönre, valamint eltiltotta véglegesen a pedagógusi foglalkozástól.

A járásbíróság a vádlott bűnügyi felügyeletét, mely szerint a lakóhelye közigazgatási területét nem hagyhatja el, feltartotta.

A bíróság ítélete ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, az ügyészség három napot fenntartott a fellebbezés bejelentésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában