Fátyolfelhők

2024.08.27. 07:41

Makacsul tartja magát augusztus 20-a után is a hőség

Bama.hu

Forrás: MW

Fotó: Molcsányi Máté

A fátyolfelhőzet, illetve az erőteljessé váló gomolyfelhő-képződés mellett legalább többórás napsütés várható. Az éjszakai csapadékgócok reggel lecsengenek, majd főként a késő délutáni, kora esti órákban - legkisebb eséllyel nyugaton - kialakulnak záporok, zivatarok. Az északias szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. Zivatarok környezetében is megerősödhet a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között alakul.

Szerda

Napos idő várható helyenként gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél sokfelé megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 14, 22, délután 30, 35 fok között valószínű.

Csütörtök

Napos időre számíthatunk, helyenként gomoly- és fátyolfelhőkkel. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti, északi szél többfelé megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 14, 22, délután 31, 36 fok között várható.

Orvosmeteorológia

Front nincs, az ország nagy részén marad a kánikula, ami tartós stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!