Időjárás

2024.08.23. 07:40

Hétvégén visszatér a rekkenő hőség

Rövid pihenő után péntektől ismét visszatér a kánikula, és a nyugodt, száraz idő nem tágít a hétvégén sem. A jövő hét elején gyenge hidegfront közelít meg bennünket, a markáns változást azonban még nem ez hozza meg – olvasható a met.hu előrejelzésében.

Bama.hu

Fotó: Piyaset

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Péntek

Derült, vagy fátyolfelhős időnk lesz, a csapadék kizárt. Visszatér a kánikula: délután 30-35 fok lesz.

Hétvége

Sok napsütésre, száraz nyári időre van kilátás. Eső nem lesz. Tovább erősödik a nappali felmelegedés, országos hőség várható 30-37 fokos maximumokkal.

Hétfő

Folytatódik a nyaralóidő sok napsütéssel. Délután ugyan megnövekszik a gomolyfelhőzet, de zápor, zivatar csak néhol fordul elő. Megerősödhet az ÉNy-i szél. 35 fokos rekkenő hőség valószínű.

Orvosmeteorológia 

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!