Időjárás

2024.07.25. 07:40

Nem lesz tartós a lehűlés, hétvégén visszatér a forróság

Lehűlés érkezik, de nem lesz tartós, a következő két éjszaka mindenesetre érdemi felfrissülést fog hozni. Péntektől melegedés kezdődik – írja a met.hu.

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: IgorZh

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Csütörtök

Az ország nagy részén ragyogó napsütés várható. Északkeleten ugyanakkor még magasra törnek a gomolyfelhők, és itt zápor, zivatar kialakulhat. Főleg a nap első felében lesz még erős az ÉNy-i szél. 24 és 29 fok közötti frissebb időnk lesz, átmenetileg megszűnik a hőség.

Péntek

Sok napsütésre van kilátás, kicsi az esély csapadékra. 30 fok köré erősödik a nappali felmelegedés. Gyenge lesz az északkeleti szél.

Hétvége

Visszatér az igazi strandidő sok napsütéssel, és egyre melegebb idővel: vasárnap már 37-38 fokos forróság lehet. Eső nem lesz.

Orvosmeteorológia 

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!