Érdemes kimenni a szabadba

2023.06.03. 08:20

Napsütés köszönt ránk a hidegfront mögött

bama.hu

Szombaton egy hidegfront mögött az ország nagy részén sok napsütés várható, legfeljebb kezdetben nyugaton, délnyugaton fordulhat elő egy-egy zápor. Többfelé szeles időben lesz részünk, keleten, északkeleten sok helyen erős lökések kísérhetik az északkeleti szelet. Hajnalban 9-16, napközben 21-27 fok várható.

Vasárnap a napos időt csak északon, északnyugaton és délkeleten zavarhatja több gomolyfelhő, ezeken a tájakon zápor, néhol zivatar előfordulhat. Északnyugaton helyenként megélénkülhet a keleties szél. Friss lesz a hajnal, 6 és 13 fok közé hűl le a levegő. Délután 22-28 fokot mérhetünk.

Hétfőn főként az ország délnyugati felén, kedden már több helyen kialakulhat eső, zápor, zivatar a napos időszakok mellett. A keleti-délkeleti szél több helyen élénk, zivatarok idején erős, viharos lehet. A csúcshőmérséklet hétfőn 23 és 29, kedden 20 és 28 fok között alakulhat.

Orvosmeteorológia

Az esetleg előforduló záporok, zivatarok környezetében környezetében felerősödhetnek az asztmások tünetei, így ők viharok idején lehetőleg tartózkodjanak zárt térben.

Estétől már egyre többfelé hidegfronti hatás érvényesül, megszaporodhatnak a görcsös problémák.

A szabadban gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, az UV-sugárzás ugyanis 10 és 16 óra között az ország jelentős részén elérheti az erős, nagyon erős fokozatot.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!