Közösen

2 órája

Különleges témák lesznek a fókuszban

A Pécsi Tudományegyetem tavasszal hirdette meg a PTE Kooperatív kutatás-fejlesztési programját, melynek keretén belül támogatást kaphattak azok a vállalati-egyetemi közös kutatás-fejlesztési projektek, amelyek a gazdasági szereplők valós piaci igényeire épülnek, és amelyek megvalósításában a gazdasági szereplő és a PTE közösen vesz részt.

Jusztin Levente

Sokan profitálhatnak az együttműködésből

Fotó: MW

Az egyetem régióra gyakorolt hatása gazdasági téren is megmutatkozik – inspiráló a ráhatása a párbeszédekre és a kooperációkra. A náluk felgyülemlett ötletek és kutatások hasznosítása ugyanakkor csak akkor valósulhat meg, ha élénkül a gazdasági élet a térségben. Ez az egyik küldetése a Pécsi Tudományegyetemnek, és ehhez pedig mindenképpen partnerekre van szükség, akik a piacon aktívan tevékenykednek. A megállapodások is ezt erősítik, jelenleg öt vállalattal kötöttek együttműködési megállapodást.

A közös projektekben különleges témák lesznek a fókuszban. Az egyetem eredményorientált közös munkára számít, amitől a régiós gazdasági élet is jelentősen felpezsdülhet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!