Labdarúgó NB I

2024.08.11. 18:23

Büntetőkkel nyert az MTK, az Újpest legyőzte Fehérvárt, továbbra is százszázalékos a Puskás Akadémia

Az újonc ETO FC Győr otthon 2–1-re kikapott az MTK Budapesttől, az Újpest 4–1-re legyőzte a vendég Fehérvárt, a Puskás Akadémia 3-1-re legyőzte újonc vendégét, a Nyíregyháza Spartacus csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának vasárnapi játéknapján.

MW

Az MTK végül büntetőkkel nyerte meg a mérkőzést

Forrás: kisalfold.hu

Fotó: Nagy Gábor

Az ETO már a második percben megszerezte a vezetést: Bumba hajszálpontos beadását Lukic - akit nem őriztek megfelelően a tizenhatoson belül - fejelte a hálóba. A 35. percben egy gyors MTK-ellentámadás végén Bognár István egyedül tört kapura, de a csütörtökön igazolt szlovák kapus, Samuel Petrás buktatta a büntetőterületen belül. 

A tizenegyest a sértett magabiztosan lőtte a hálóba.

 Az első félidőben a győriek futballoztak némi fölényben, ez a labdabirtoklás arányában és a kapura lövések számában is megmutatkozott, de mivel nem céloztak pontosan, a szünetben be kellett érniük döntetlennel.

Az 51. percben Vera védekezés közben a tizenhatoson belül megütötte Kovács Patrik arcát. 

Az újabb büntetőt ismét Bognár végezte el, ugyanoda lőtte, ahova az elsőt, és bár Petrás megint jó irányba vetődött, védeni ezúttal sem tudott.

 Ez a játékrész már kiegyenlítettebb volt, és a hazaiak egyenlíthettek volna, mert a 78. percben már büntetőhöz készülődtek – miután Vera a kapu előterében a földre került Varju szorításában –, de a videobírós visszajátszás megtekintése után a játékvezető mégsem ítélt tizenegyest. A 95. percben Demjén védte Lukic veszélyes kapáslövését, ezzel biztosította a fővárosiak idénybeli harmadik sikerét.

A kék–fehérek sikerükkel továbbra is százszázalékosak, míg a zöld–fehérek a kudarcukkal pont nélküliek.

   OTP Bank Liga, 3. forduló:
ETO FC Győr–MTK Budapest 1–2 (1–1)
----------------------------------
Győr, 3420 néző, v.: Rúsz
   gólszerzők: Lukic (2.), illetve Bognár (38., 54., mindkettőt 11-esből)
   sárga lap: Vera (53.), illetve Kovács P. (45.), Varju (84.), Demjén (94.)

   ETO FC Győr:
   ------------
Petrás - Vera (Farkas B., 86.), Boldor, Szépe, Csontos - Tóth R., Diarra (Marku, 72.) - Skvarka (Vianna, 72.), Bumba (Bánáti, 33.), Gavric - Lukic

   MTK Budapest:
   -------------
Demjén - Varju, Beriasvili, Nagy Zs. (Kocsis, 74.) - Hej, Kata, Horváth A., Bognár (Végh, 74.), Kovács P. (Molnár Á., 100.) - Molnár R. (Jurina, 64.), Polievka (Stieber, 64.)

Az Újpest a Fehérvár ellen szerezte meg első győzelmét

Az Újpest 4–1-re legyőzte a vendég Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának második vasárnapi mérkőzésén.

Az Újpest kezdte jobban a mérkőzést, ennek megfelelően az első védenivalója Tóthnak volt. A vendégek első lehetőségére húsz percet kellett várni, de amikor úgy tűnt, hogy kiegyenlítettebbé válik a találkozó, épp akkor szerzett vezetést a hazai csapat, miután Ljujic hajszálpontosan kilőtte a jobb felső sarkot. 

A bekapott gól nem törte meg a Fehérvárt, de Piscitelli bravúrjának köszönhetően nem sikerült egyenlítenie. A szünet előtti percekben a lila-fehérek megint fölénybe kerültek, ezt kihasználva pedig megtriplázták az előnyüket.

Néhány perccel a térfélcserét követően a fővárosiak Tajti góljával végleg eldöntötték a három pont sorsát. A hátralévő időben a székesfehérváriak küzdöttek a becsületgólért, azonban Piscitelli védései és a pontatlan befejezések miatt ez eleinte nem jött össze, a hajrában aztán Kovács Patrik fejesével sikerült szépíteni.

Bartosz Grzelak vezetőedző így éppen volt csapata ellen aratta az első sikerét a lila-fehérek kispadján, míg a Konferencia-liga selejtezőjében is érdekelt piros-kékek a csütörtöki, ciprusi 1–0-s vereségüket követően először kaptak ki a bajnokság új idényében.

   OTP Bank Liga, 3. forduló:
Újpest FC-Fehérvár FC 4-1 (3-0)
-------------------------------
Szusza Ferenc Stadion, 5518 néző, v.: Berke
   gólszerzők: Ljujic (24.), Brodic (42.), Nunes (45+2.), Tajti (53.), illetve Kovács P. (90.)
   sárga lap: Csongvai (57.)

   Újpest FC:
   ----------
Piscitelli - Bese (Babós, 82.), Nunes, Gergényi - Baranyai (Simon K., 55.), Tajti, Ljujic (Dénes, 71.), Tamás - Brodic, Karamoko (Mucsányi, 82.), Geiger (Radosevic, 55.)

   Fehérvár FC:
   ------------
Tóth B. - Huszti, Serafimov, Spandler, Milicevic - Csongvai - Katona M. (Kovács M., a szünetben), Melnyik (Bedi, a szünetben), Christensen (Stefanelli, 70.), Pető (Babos, 70.) - Gradisar (Kovács P., a szünetben)

A Nyíregyháza legyőzésével továbbra is százszázalékos a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia 3–-1-re legyőzte újonc vendégét, a Nyíregyháza Spartacus csapatát vasárnap az OTP Bank Liga harmadik fordulójának zárómérkőzésén, így továbbra is százszázalékos a bajnokságban.

Hatalmas védelmi hibát kihasználva már a harmadik percben vezetést szereztek a hazaiak, akik a folytatásban is fölényben játszottak. Az újonc Nyíregyháza a félidő középétől felbátorodott, átvette a kezdeményezést, ám a kinyíló vendégvédelem mellett a Puskás Akadémia újabb gólt lőtt.

Fordulás után tovább rohamozott a Puskás Akadémia, kétszer is csak a keresztléc mentette meg a nyírségieket az újabb góltól.

 A kihagyott felcsúti helyzetek gyorsan megbosszulták magukat, szinte a semmiből sikerült szépítenie a Nyíregyházának. Próbálta átvenni a mérkőzés irányítását a vendéggárda, de a hazaiak könnyedén őrizték előnyüket, sőt a végén büntetőből bebiztosították a győzelmüket.

  OTP Bank Liga, 3. forduló: 

Puskás Akadémia FC-Nyíregyháza Spartacus FC 3-1 (2-0)

 ----------------------------------------------------- 

Pancho Aréna, 921 néző, v.: Bognár T.
  gólszerzők: Komáromi (3.), Levi (35.), Plsek (92., 11-esből), illetve Beke (64.)
  sárga lap: Favorov (44.), illetve Farkas (28.)

  Puskás Akadémia FC:
  -------------------

Markek - Maceiras, Golla, Stronati, Markgráf (Brandon, 81.) - Favorov (Plsek, 74.), Levi (Colley, 81.), Nissilä - Komáromi (Soisalo, 74.), Puljic (Vékony, 95.), Nagy Zs.

  Nyíregyháza Spartacus FC:
  ------------------------- 

Fejér - Temesvári, Alaxai, Jokic - Farkas, Kesztyűs (Tamás O., 85.), Nagy B., Leoni (Kovács M., 62.) - Navrátil (Gresó, a szünetben), Babic (Beke, a szünetben), Kovácsréti (Eppel, 80.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában