Bulvár-celeb

10 órája

Úgy vesén rúgták a meccsen a fiatal magyar focistát, hogy életmentő műtétre volt szüksége

A 17 éves magyar válogatott focista, Zója-Katona Márk csak a gyors orvosi beavatkozásnak köszönheti az életét.

MW

A győri Zója-Katona Márk labdarúgó pályafutása véget ért, egy vesével nem lehet igazolt játékos

Forrás: kisalfold.hu

A fiatal győri labdarúgót a Diósgyőr elleni szombati bajnokin rúgták meg,

A mérkőzésen történtekről a csapat számolt be a közösségi oldalán, azt írták: „A tegnapi napon megrendezett DVTK–ETO FC U19-es mérkőzésen Zója-Katona Márk játékosunk súlyos sérülést szenvedett, aminek következtében műtéti beavatkozásra is sor került.” 

A korosztályos válogatott játékos egyik veséjét ki kellett venni, csak úgy tudták megmenteni az életét.

A kisalfold.hu megírta, pontosan mi történt, a vármegyei hírportál szerint Zója-Katona Márk a szombati U19-es bajnoki második félidejének közepén összeütközött az egyik hazai játékossal, aki eltalálta a győri labdarúgó veséjét és le kellett cserélni. 

A buszon hazafelé már hányt és szinte üvöltött a fájdalomtól. A buszon utazó edzők, a győriek orvosával telefon egyeztetve azonnal mentőt hívtak.

A busszal lehúzódtak az útról,  s ott várták meg a segítséget. Később kiderült, Márk veséje megrepedt, a hasüregébe rengeteg vér folyt, nem bírta volna ki az utat Győrig.

A buszon utazó edzők – a győriek orvosával telefonon egyeztetve – azonnal mentőt hívtak. A busszal lehúzódtak az útról, ott várták meg a segítséget. 

„Veled vagyunk Csöpi!”, üzente Zója-Katona Márknak az egész csapat
Forrás: kisalfold.hu

Márknak a kórházban kivették a sérült, megrepedt veséjét: a nagyobb gond az volt, hogy a másik veséje nem akart beindulni. Vasárnap délelőttre jobban lett, megmaradt veséje is elkezdett működni, levették a gépről és felébresztették a mélyaltatásból.

A kisalfold.hu elérte Zója-Katona Márk édesapját, aki azt mondta: „Szerencsére sokat javult a fiunk állapota, de csupán hajszálon múlt az élete.

Nem értem, értjük, hogyan történhetett meg mindez. Úgy tudom, ebben a kiemelt utánpótlás-bajnokságban kellett volna orvosnak is a helyszínen lennie, ám nem volt. Azt gondolom, egy szakember azonnal látta volna, gondolt volna arra, hogy mekkora a baj.  

Csak a győri csapat stábjának köszönhető, hogy életben maradt a fiunk. Nagyon hálásak vagyunk az ETO orvosának, az edzőknek, hogy megálltak, s azonnal mentőt hívtak. Köszönjük a miskolci kórház szakembereinek is a gyors beavatkozást, ők árulták el,

fél órán múlt, hogy nem lett sokkal nagyobb  a baj, s Márk életben maradt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!