Már megint parádéznak

3 órája

A fél várost lezárják szombaton az LMBTQ-felvonulás miatt

Szombaton tartják az LMBTQ-felvonulást Pécsett, a menet módosított útvonalon halad majd a tavalyihoz képest, a 48-as térről indulva a Széchenyi téren ér véget. Kis túlzással a fél várost lezárja a rendőrség hosszabb-rövidebb ideig.

Máté Balázs (Pécsi Újság.hu)

Fotó: Laufer László

A szervezők közlése szerint a Pécs Pride-ot a hétfőn kezdődött Freedom of My Identity Emberi Jogi fesztivál alkalmával tartják meg: "az egész hetes fesztivál alatt rengeteg programmal, szemináriummal, workshoppal, kerekasztal beszélgetéssel és kulturális rendezvénnyel készülnek."

A menet a 48-as térről indul délután két órakor, ám ezúttal nem a Tettye, s nem is a Szent István tér, hanem a Széchenyi tér lesz a végállomás - azaz a pécsi történelmi belváros szíve.

A felvonulás útovala: Nagy Lajos utca - Búza tér - Lánc utca - Alsóhavi utca - Ágoston tér - Szentágothai János sétány - Kálvária utca - Aradi vértanúk útja - Klimó Gy. utca - Alkotmány - Ferencesek utcája - Szent István tér - Janus Pannonius utca - Széchenyi tér.

 A belvároson áthaladó menet indulását megelőzően már reggel hat órától megállási és várakozási tilalmat vezetnek be nemcsak a menet által érintett utcákban, terekben, hanem a környező közterületeken is.

Ezt érdemes betartaniuk az érintetteknek, mivel a rendőrség szórólapja szerint "a területen maradt járműveket áthelyeztetik". Azaz: elszállítják.

Ha valaki így jár, s nem találja az autóját, holléte felől 30/7991060-as számon érdeklődhet.

Reggel hattól tilos megállni a 48-as tér teljes területén a Vasvári Pál utcában, a Vargha Damján, az Universitas, az Egyetem utcák egy részén, a Nagy Lajos utcában, Búza tér, a Lánc utca egy-egy szakaszán. A Haragöntő utcában, a Király és a Könyök, a Márton, az Ady Endre utcák egy részén ugyancsak tiltott lesz a várakozás.

Teljes egészében vagy részben ugyanez vonatkozik majd az Ágoston térre, a Bástya, az Anna, a Tettye, az István, a Kálvária, az Aradi vértanúk, a Hunyadi, az Alkotmány, a Káptalan, az Apáca, a Vörösmarty utcákra is.   

Szombaton fél egytől szakaszosan teljes utcákat, tereket is lezárnak, ahova azt követően nemcsak járművekkel, hanem gyalogosan sem bejutni. (Kivéve a lakókat és az ott dolgozókat.)

A vendéglátó-egységek és üzletek nyitva lehetnek ugyan, de a kuncsaftok nem tudják majd megközelíteni azokat a korlátozás idején.

Fél egytől délután háromig teljes széllességben lezárják a 48-as teret, az Universtas, a Vargha Damján és az Egyetem utcák egy-egy szakaszát, a Vasvári Pál utcát pedig teljes egészében.

Fél kettő és három között a Nagy Lajos utcában, a Búza téren, a Lánc, a Harangöntő, a Király, a Könyök, az Alsóhavi, a Márton, a Bástya, az Anna, a Tettye, a Ppnüvelde, a Zöldfa, a Szőlő, az István, a Kálvária, a Hunyadi, a Mecsek és a Vilmos utcákban lesz teljes vagy részleges lezárás.   

Délután kettő és fél öt között a Barbakán tér, a Bartók Béla, a Kodály, a Klimó, a Sánc, az Alkotmány utcák, a Ferencesek utcája, a Szent István tér, az Apáca utca, a Káptalan és az Esze Tamás utcák lesznek érintettek.

Kettőtől este nyolcig lezárják a Széchenyi és a Jókai teret, valamint Ciszterci-közt  teljes egészében, míg a Szepessy utcát részben.

A korlátozások természetesen a buszközlekedést is érintik, így utazás előtt érdemes tájékozódni a járatok indulásáról és útvonaláról. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában