Konfliktus

3 órája

Parkolás a Marosvásárhely utcában: felmérik a lakossági igényeket

Mint arról nemrég beszámoltunk, a parkolás jelenlegi kaotikus gyakorlata borzolja a kedélyeket a pécsi Marosvásárhely utca keleti részén. A városrész önkormányzati képviselője igényfelmérést indított az utca keleti szakaszának egyirányúvá tételével kapcsolatban.

Balikó Gergely

A június 9-i helyhatósági választásokon a pécsi polgári szövetség színeiben egyéni mandátumot nyert Barkóczi Csaba a közösségi oldalán felidézte, hogy az elmúlt időszakban több megkeresést is kapott az ispitaaljai Marosvásárhely utca keleti szakaszáról, amelyek az ottani parkolás nehézségére hívták fel a figyelmemet.

parkolás
Parkolás, kérdőív, képviselő. Fotó: Barkóczi Csaba FB-oldala.

Parkolás: korábban is volt gond

Ismertetése szerint az utca nyugati oldalán, ahol egyirányú közlekedés van és a nyár végén korábbi kezdeményezésének nyomán felfestésre kerültek kijelölt parkolóhelyek és már érezhetően javult a helyzet. Ezzel szemben a keleti részen, a Bajnok utca és a Semmelweis utca közötti szakaszon azonban jelenleg nem lehetséges várakozóhelyek és a parkolást tiltó jelek felfestése sem, tekintettel arra, hogy kétirányú közlekedés zajlik az utcában és így a teljes útfelület forgalmi sávnak számít, ahol nem lehet ilyen típusú felfestéseket alkalmazni – részletezte a problémát Barkóczi Csaba.

A képviselő jelezte: mindennek eredménye, hogy a két forgalmi sáv mindegyikében gyakran parkolnak most autósok, sok helyen a járdára is felállnak, holott ez utóbbi szabálytalan és azok az ingatlantulajdonosok pedig, akik rendelkeznek garázzsal, vagy szeretnének beállni a saját telkükre, gyakran nem tudnak az össze-vissza parkoló gépjárművek miatt.

Parkolás, káosz, forgalmi rend

A helyzet a városüzemeltetési cég szakmai véleménye szerint orvosolható lenne a forgalmi rend módosítása által, az utca egyirányúsítása ugyanis lehetővé tenné egyik sávon kijelölt várakozóhelyek és a kapukijáratokkal szemben parkolást tiltó útburkolati jelzések felfestését.

„Mielőtt azonban bármibe is belevágnánk előbb megkérdezzük a lakókat” – hangsúlyozta a városrész megválasztott képviselője. Az igényfelmérés elindulásáról és annak menetéről a napokban levélben tájékoztatta a Marosvásárhely utca érintett szakaszának lakóit, valamint a szomszédos Bajnok utca és Szabó József utca, illetve a szintén érintett Semmelweis utca 9-11. sarki ingatlanok lakóit.

Barkóczi Csaba a Dunántúli Napló kérdésére elmondta, hogy a megkérdezett lakók negyede nyilatkozott a kérdésben, és mostani részeredmények szerint a túlnyomó többség a forgalmi rend megváltoztatása mellett tette le a voksolt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában