Friss hírek

2005.09.12. 12:30

Rendkívüli kormányülés áfa-ügyben

A kormány a miniszterelnök kezdeményezésére soron kívüli ülést tart hétfőn, hogy még aznap 13 óráig be tudja nyújtani az Országgyűlésnek az áfa-törvény módosítását kezdeményező, a benzin és a gázolaj általános forgalmi adó tartalmának csökkentésére vonatkozó javaslatát.

BAMA

Batiz András kormányszóvivő közölte: ezzel a kabinet azt szeretné elérni, hogy a törvényi, házszabályi előírások betartásával, a lehető leggyorsabban érvényesíthető legyen az üzemanyagárakban az öt százalékos áfa-csökkentés. A kormány a Házbizottság rendkívüli összehívását kezdeményezte az ügyben. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vasárnap jelentette be, hogy tíz-tizenkét forinttal csökkenhet a benzin ára, mivel a kormány az üzemanyagnál kezdeményezi az általános forgalmi adó jövő januárra tervezett, 25-ről 20 százalékra csökkentésének előrehozását. Elvileg nincs kizárva, hogy akár már ezen a héten a törvényhozás asztalára kerülhessen az előterjesztés, ám ehhez el kell térni a Házszabálytól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!