Csibészes futball

2024.06.25. 15:13

Szoboszlai édesapja Csoboth kapufája után már nem bízott a magyar válogatott győzelmében

Szoboszlai Zsolt nagyon büszke arra, hogy három korábbi tanítványa is részese volt a skótok legyőzésének. A szakember szerint a skótok ellen kamatozott, hogy a magyar válogatott visszatért ahhoz a pimasz, csibészes futballhoz, amit a selejtezők során mutatott.

MW

Csoboth Kevin kapura lő

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az, hogy a fiam mellett Bolla Bendegúz is kezdett, Csoboth Kevin pedig győztes gólt is szerzett a volt játékosaim közül, igazán felemelő érzés, büszke vagyok rájuk

 – mondta Szoboszlai Zsolt a Nemzeti Sportnak adott interjúban, hiszen anno Bolla és Csoboth is az ő klubjában, a Főnix Goldban nevelkedett.

Szoboszlai Dominik, Csoboth Kevin
Szoboszlai Dominik és Csoboth Kevin anno a Főnix Gold U13-as csapatában

Szoboszlai Zsolt szerint a három játékos ugyanazokat az erényeket csillogtatja, ami már gyerekként is jellemezte őket:

Abszolút visszaköszönt a gyerekkoruk. Kevin még képesebb ennél is vagányabb futballra, miközben nagyon örülök, hogy a korábban inkább csereként lehetőséget kapó Bolla Bendegúz ezen az Eb-n teljes értékű csapattaggá vált. A jó teljesítményéhez az is hozzájárult, hogy már az Európa-bajnokság előtt rendeződött a jövője, csak a tornára tud koncentrálni

 – jegyezte meg a szakember, s hozzátette, a skótok ellen kamatozott, hogy a magyar válogatott visszatért ahhoz a pimasz, csibészes futballhoz, amit a selejtezők során mutatott.

Marco Rossiék meglátogatták Varga Barnabást a kórházban, kép is készült a találkozásról

Marco Rossi szövetségi kapitány, valamint a játékosok nevében Botka Endre is meglátogatta a stuttgarti kórházban Varga Barnabást, aki vasárnap súlyos fejsérülést szenvedett a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon.

Marco Rossi vezetésével a szakmai stáb néhány tagja, valamint a játékosok képviseletében Botka Endre meglátogatta a stuttgarti kórházban Varga Barnabást. A látogatók a Ferencvárosi Torna Club játékosának tolmácsolták az egész csapat jókívánságait

– olvasható a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) keddi Facebook-bejegyzésében.

A Skócia ellen súlyos sérülést szenvedett középcsatár örült a látogatóknak, mi több, holnap talán visszatér közéjük Allgäuba – írja a Magyar Nemzet.

A csatár a 68. percben ütközött a skótok kapusával, ami után hosszú percekig ápolták a pályán, majd lepellel körbe kerítve hordágyon hagyta el a gyepet, a stadionból pedig az egyik helyi kórházba szállították. Ott hétfőn többszörös csonttörés miatt arcműtéten esett át és az MLSZ tájékoztatása szerint várhatóan szerdán engedhetik ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában