Postabontás

2024.06.29. 19:30

Hiányolják az agility pályákat a pécsi kutyások

Tóth Viktória

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: Gazdag Mihály

A kutyával való kikapcsolódás napjainkban számos formát ölthet. Egy séta a természetben vagy a parkokban mind a gazdi, mind a kutya számára kellemes élmény. Egyre több vendéglátóhely fogadja a négylábú vendégeket is, így a városi séták során is lehetőség nyílik egy kis pihenésre és feltöltődésre. A kutyás sportokat is sokan szeretik, melyek hozzájárulnak az állat fizikai és mentális egészségének megőrzéséhez is. Valamint erősítik a gazdi és a kutya közötti kapcsolatot. A kutyaiskolák és tréningek lehetőséget adnak arra, hogy kutyánk új trükköket tanuljon és szocializálódjon, ám ezeket nem mindenki engedheti meg magának anyagilag.

A napokban Keszthelyen jártunk. A városban sétálva észrevettük, hogy az egyik parkban található egy kutyafuttató, amely egyben egy egyszerű agility pálya is. Felállítottak néhány rudat a szlalomozáshoz, egy hengert, amely alagútként szolgál a kutyáknak, valamint egy magasított padot, amin át lehet vezetni őket.

Nagyon megörültünk ennek a felfedezésnek, mert szerintem ez egy kiváló hely, ahol akkor is jól szórakozhat valaki a kutyájával, ha éppen nincs ott másik eb, akivel játszhatnának.

Nem tudok róla, hogy Pécsett lenne hasonló, ingyenesen használható park kutyások számára agility pályával. A legtöbb kutyafuttatóban legfeljebb egy pad található, ahol a gazdi leülhet, és egy kuka a zacskóknak. Jó lenne ha városunkban is kialakítanának hasonló létesítményeket, mert ezek nemcsak a kutyák, hanem a gazdik számára is nagyszerű kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!