Bama.hu podcast

2024.07.01. 21:49

Ahogy azt a légifotós látja: Hámori Gábor fotóművész volt a vendégünk

Gungl László

Fentről minden más, és néha sokkal szebb, mint a földről, ahogy azt a légifotós látja. Hámori Gábor fotóművész volt a vendégünk.

A hidegfront utáni első nap a legszebb. Ilyenkor nincs pára, tiszta a levegő. Ilyenkor lehet a legjobb felvételeket készíteni a levegőből. Persze csak ritkán adódik ilyen alkalom a légifotózásban, ennek ellenére a profi fotós képes nagyon jó felvételeket készíteni. Tudja, hogy mikor érdemes felszállni, melyik napszakban és honnan, milyen irányból kell repülni. Néha csak másodpercek állnak rendelkezésre: ha megkomponálta a képet, már nyomja is a gombot, hiszen a gép halad tovább, vagy egy légörvény dobja meg, és már nincs is ott, amit szeretett volna rögzíteni a gépével. Hámori Gábor fotóművész, ki hosszú ideig volt a Mecseki Fotóklub vezetője, huszonöt évig fotózott a levegőből, és készített több nagyvárosról is fotóalbumot, természetesen madártávlatból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában