Postabontás

2024.07.01. 21:25

Miért nem jár többször az 55-ös? - kérdi olvasónk

Tóth Viktória

Fotó: Laufer László

Június 22-től új, nyári menetrend szerint közlekednek a Tükebusz Zrt. járatai. Ez többek között azzal is jár, hogy a Kertváros és a Klinikák között közvetlen összeköttetést biztosító 55-ös számú buszjárat sokkal ritkábban jár, mint eddig. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy összesen öt járat közlekedik egy munkanapon, reggel négy, 18 óra után pedig egy. Egészen megdöbbentő és egyben felháborító. Napközben miért nem jár a busz?

Itt van ez az útvonal, ami összeköti a két igen forgalmas és sűrűn lakott városrészt. Nem csak azok a dolgozók utaznának ezzel a járattal akiknek 6-18 óráig tart a munkaidejük. Az Egyetemvárosban található több klinika, csak ide naponta több száz vagy akár ezer ember megy. Köztük idős, beteg emberek, kismamák, szülők kisgyerekekkel, akiknek nagyon nem mindegy, hogy mennyi időt töltenek a buszon ülve (vagy állva) a legnagyobb melegben.

Napközben az 55-ös helyett utazhatnak a 103-massal vagy a 30Y-al belvároson keresztül, melyeknek több mint dupla annyi a menetidejük. A klímát pedig csak hírből ismerik, a legkevesebb alkalommal van bekapcsolva. Opció még, hogy a Klinikáktól a Kulturális Központ buszmegállóig gyalog közlekedjünk, de a fent említett utazóközönségnek ez sem egy jó opció. Senki nem azt kéri, hogy 15 percenként járjanak az 55-ös buszok, de legalább óránként, két óránként jó lenne ha közlekednének.

 Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!