A számok nem hazudnak

2024.06.26. 18:19

Marco Rossi játékosai több fontos mutatóban is az Eb legjobbjai közé tartoznak

A magyar válogatott szerda este, ha minden jól alakul, továbbjuthat az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjébe. A csoportkör végeztével azonban máris van mire büszkének lenniük a játékosoknak, ugyanis több fontos mutatóban is a legjobbak között végzett a magyar csapat.

MW

Schäfer András (k) összesen 36 kilométert futott

Forrás: AFP

Fotó: Lluis Gene

A csapatból és a mezőnyből is kiemelkedik Schäfer András, aki mindhárom csoportmeccset végigjátszotta, ezeken pedig nem kevesebb, mint 36 kilométert futott a középpályás

írja Ripost. Nála csak a címvédő olaszok klasszis középpályása, Nicoló Barella volt szorgalmasabb (37 km). A mieink közül Sallai Roland (31,7 km), Szoboszlai Dominik (30.8 km) és Orbán Willi (30,7 km) is a legjobb 30 közé tartozik a tornán.

Scotland v Hungary - EURO 2024
Sallai Roland a skótok elleni mérkőzésen
Fotó: Gokhan Balci / Forrás: AFP

Az UEFA adatai alapján a futómennyiségen túl, csapatszinten például válogatottunk harcossága is átlag feletti, sőt, Ausztriával együtt 51 párharcban vettek részt a Rossi-csapat tagjai, ezzel elsők a vonatkozó listán. Rombolásban is erős Marco Rossi alakulata, másodikok Orbánék: csak a szlovénok választották el náluk (76) is többször (98) a labdától az ellenfeleket.

A 46 elvégzett szabadrúgásunk azt mutatja, hogy keményen pakoltak oda az ellenfelek Szoboszlaiéknak, akiknél több szabadrúgást csak a franciák (48) és a skótok (53) végezhettek el a három csoportmeccs alatt.

Sallai ugyan 10. a gólszerzési próbálkozások számában, de szoros mezőnyben: csak kettővel lemaradva a 10-zel vezető klasszisok (Kylian Mbappé, Kai Havertz, Alekszandar Mitrovics és Christian Eriksen) mögött. 

Ő szenvedte el a legtöbb szabálytalanságot is: 9-et (hasonlóan Maximilian Mittelstädthez és John McGinnhez).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában