A biztosok városában erre is kellene még egy biztos

Bóka Máté Ciprián

Kit érdekelnek a turisták? Eleve minek jönnek ide? Mit akarnak itt? Nehogymán’ kicsit is arrébb tegyek valamit...Nem az én dolgom, nem az a feladatom...Na és, mi van, ha nem tudnak felmenni a toronyba?

Nagyjából ez a hozzáállás köszön vissza abból, ahogy a teljesen feltúrt környéken, félkész lépcsőn, kövek és munkagépek között bukdácsolva kell megközelíteni a Tv-tornyot. De miért is kellene erre odafigyelni, hiszen erre nincs még városházi tanácsadó. Ideje lenne kinevezni: ő lenne a kerülőút-kijelölésért felelős polgármesteri biztos, ha már van meg nem valósuló sportberuházásokért felelős biztos, vagy politikai terelésért, lejáratásért és cenzúrázásért felelős állítólagos sajtótanácsadó, illetve sorozatosan befürdő, állítólag elszámoltatásért felelő „terminátor” is.

És nem felejthetjük el emlékét a semmilyen innovációt fel nem mutató innovációs biztosnak sem, aki évekig „dolgozott” ebben a pozícióban, csak nem tudni, hogy mégis mit. S szó szerint akkora űrt hagyott maga után, hogy még a posztját sem töltötte be senki a távozása óta.

De ennyi erővel „a magam gazdagodásán kívül más nem érdekel”, meg „a piti bosszúk” biztosát is kinevezhetnék a városházán – bőven lenne jelentkező ezekre is alighanem, mert eddig is előszeretettel gyakorolták ezeket a tevékenységeket.
Addig is törjön a turista lába?