Jelentős a tét, érzik is, akiknek kell

Bóka Máté Ciprián

Alig két hónappal azután, hogy önkormányzati választásokat tartottak Pécsen (is), máris elkezdődött az újabb választásra való felkészülés, amit szeptember 22-én tartanak meg. A kertvárosi 15. számú egyéni választókerületben júniusban ugyanis szavazategyenlőség alakult ki a nemzeti oldal és a baloldali jelölt között. Ez a mandátum azonban nemcsak erre a körzetre van lényeges befolyással, hanem a közgyűlési erőviszonyokra is. 

Amennyiben ugyanis a nemzeti oldal nyer, akkor biztonságosabb többséggel rendelkezhetnek azok az erők, amelyek nem csupán egy szűk, volt MSZP-s és abból kinövő DK-s (pénzügyi) érdekkört részesítenek előnyben, hanem a közösséget. Jelen állás szerint ugyanis négy olyan kisebb csoport van, amelyek a mérleg nyelvét képviselhetik, egyben kontrollként, és a nemzeti oldal mellett megvalósítóként is szerepet játszhatnak abban, hogy az elmúlt évek helyben topogása helyett valóban erőre kaphasson Pécs. 

Az MSZP-DK-s körökben népszerű városi lap és főszerkesztője érzékelve a helyzetet, tartva attól, hogy októbertől már komolyabb munkát várnának el tőlük is, a lehető legelfogultabb balos "politológus" véleményét is felhasználja a MSZP-DK-s csoport mellett kiállva. Mindezt úgy csomagolva, mintha az illetőnek legalább tényszerűen helyes állításai lennének, az érzetek, meg a tények más-más síkon mozognak.