Hirdetés

2024.05.30. 08:38

Szívügyük a településük sorsa

Véménd egy nagy múlttal, vegyes nemzetiségű lakossággal és számos építészeti emlékkel, természeti csodával rendelkező falu. Az önkormányzat fontosnak tartja, hogy a település lakóterületének alapvető karaktere ne változzon, hiszen ez adja a település és a helyi lakosok közötti erős kötődés alapját, de mégis szeretnék emelni a színvonalat. Az alapot pedig már sikerült letenni a továbbfejlődés érdekében.

PR cikk

Nem vesztegette az időt az elmúlt öt esztendőben Szalonna Zoltán polgármester és képviselőtestülete, ugyanis kitartó munkájuknak, szakmai hozzáértésüknek, valamint a lakosok összefogásának köszönhetően 111 pontos listát tudnak felmutatni, amely megvalósult. Több mint félszáz fejlesztést könyveltek el, köztük a csatornázási terv és pályázat elkészítését, ivóvízellátási terv és pályázat elkészítését, településfejlesztési terv elkészítését, népkonyha bevezetését, valamint a régóta esedékes templomtető cseréjét. Továbbá számos közterületet és intézményt sikerült kialakítani, bővíteni, fejleszteni. Ráadásul új egyesületekkel, sportolási lehetőségekkel – másfél évnyi munka után országos bronzérmese is van a falunak Judoban –, gépbeszerzésekkel is elbüszkélkedhet a Horváth Etele Péternével, Kajtár Antallal, Baumgärtner Norberttel, Keller Gáborral, Schmidt Tamással és Váradi Andrással, kiegészülő csapat, valamint nagyban segítette a munkát a helyi Német és Roma Nemzetiségű Önkormányzat vezetőinek közreműködése dr. Hergert Tamás és Orsós János.

Fotó: Laufer László

Fényes a jövő

Az Önkormányzat abban hisz, hogy a település akkor tud sikeressé válni, ha a fejlesztések nem rögtönzött ötletek alapján valósulnak meg, hanem átgondolt fejlesztési koncepció adja az alapját a fejlesztéseknek. A humánszolgáltatások az egyik legfontosabb kapcsolódási felület az Önkormányzat és a helyi lakosság között. Az egészségügyi, szociális szolgáltatások alapvetően tudják meghatározni a lakosok közérzetét. Ennek érdekében nem engedik ezeken a területeken a forráskivonást. 

 

Gondoskodó attitűdben bíznak, ahol különös hangsúlyt kell fektetni a szolgáltatások szélesítésére, illetve a szolgáltatások színvonalának emelésére. Véméndnek egy olyan településnek kell maradnia, ahol a helyi lakosok biztonságban érzik magukat, ahol pihentető környezetben tudják a hétköznapok fáradalmait kipihenni. Mindehhez pedig elengedhetetlen az épített és természeti lakókörnyezet megújítása, védelme, fenntartása. Továbbá az élhető falusi természeti környezet megóvása, a levegőtisztaság, a felszín alatti és felszíni vizek védelme, a veszélyes és a kommunális hulladékkezelés, a megújuló energiák használata mind része kell, hogy legyen a fenntartható és felelős önkormányzati gondolkodásnak. 

 

Az már csak hab a tortán, hogy a falu az M6 autópálya közvetlen kapcsolata, valamint a gazdasági célú fejlesztési területei révén kedvező környezet a gazdasági beruházók számára. Márpedig gazdaságfejlesztés munkaerőt is igényel, amellyel a helyi, esetleg a mikrotérségi szabad kapacitásokat le lehet kötni. A munka megélhetést teremt, amely miatt felértékelődik a település szerepe, valódi otthonná válhat.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában