Postabontás

4 órája

A zene világnapját ünnepeltük - számolt be olvasónk

A zene világnapja kapcsán szeretném megosztani gondolataimat az olvasókkal.

Wald Kata

Forrás: https://jonaskaufmann.com/

Olvastam korábban a Grátisz mellékletben, hogy az argentin világhírű tenor, José Cura érkezik a Tosca bemutatójára, szeptember 4-én Pécsre. A következő mondat ragadott meg: A tenor, aki "napjaink legkeresettebb tenorja az egész világon".

zene, világnap, José Cura
A zene világnapja: José Cura napjaink legkeresettebb tenorja Fotó: Nagy Lajos NL Veszprém Megyei Napló
Forrás: Forrás: MW

A zene magával ragadó

Biztos nagyszerű énekes José Cura, de én most felhívnám a figyelmet egy másik, szintén világhírű és csodálatos hangú sztártenorra, Jonas Kaufmann-ra.

Ő is csodálatos hanggal rendelkezik, ami a baritonba is képes átmenni, nem beszélve a hirtelen változás képességével a leglágyabb, bársonyos hangokba. Az 1969-ben született Jonas Kaufmann a világ összes színpadán fellépett már a híres operaszerepekben, de Schubert, Liszt daloktól kezdve Wagner műveit is nagy átérzéssel adja elő, nem beszélve az operettekről, vagy a könnyű olasz dalokról. Számtalan CD-je jelent meg.

A varázslatos hanghoz kedves, közvetlen modor és filmsztárokat megidéző külső is párosul. A Bartók Rádióban többször lehet hallani énekét, különösen a Turandot-ból a "Nessun Dorma" áriája magával ragadó. Ennyit szerettem volna a kedves olvasók ismereteihez hozzátenni. 

Október 1-jén volt a zene világnapja, magam is azt gondolom, hogy az igazi szép zene igen fontos az életünkben, elvarázsolja, felemeli, megnyugtatja a lelket.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!