Postabontás

2 órája

A gyerekek eltűnése igenis megelőzhető

Wald Kata

Fotó: Raggedstone

Eltűnt gyerekekről olvashattunk a napokban cikket a DN-ben és a bama.hu-n. Az eltévedt gyermekek és felnőttek keresésében 93 évesen már nem tudok segíteni, mégis a gyermekkori élményem és a szülőfalum gyakorlata szerint ezt a kérdést a következőképpen oldották meg Magyaregregyen: Az erdő teljesen körülveszi a falut. A 4-5 éves gyermekeknek a szülők szinte a "szájukba rágták", hogy ha eltévednek az erdőben, mily módon kerülhetnek a legbiztosabban haza. Ha ezt a módot követnék, megszűnne ez a hatalmas költséggel, riadalommal járó probléma. 

gyerekek patak
A gyerekeknek a szülők megtanították, hogy a patak vonalát kell követni
Forrás: MW

A gyerekeknek megtanították a módszert

A víz, vagy patak útját kell követni a patak mentén. Az erdei patak a legrövidebb úton vezet a legközelebbi lakóhelyre. Ezt minden gyermeknek elmondták a szülők. Ha ezt a gyakorlatot alkalmaznák, automatikusan megszűnne az eltévedtek kereséséből adódó minden probléma. Ennek a módszernek az alkalmazását szívesen tudom ajánlani gyermeknek és felnőttnek egyaránt. 

Dr. B. L.

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!