Elismerés

2 órája

Díjat nyert az esőcseppet formázó csomagolással

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának diákja különleges csomagolást talált ki – díjat kapott érte.

Bama.hu

Budai Lotte és Szikora Georgina

Fotó: PTE MK

A kar honlapjának beszámolója szerint Szikora Georgina, másodéves tervezőgrafikus hallgató Berlinben Food & Drinks kategóriában elnyerte a Pro Carton Young Designers Award (PCYDA) harmadik helyezését „Sweet Drops” elnevezésű csomagolásával. 

A fenntarthatóság és a környezettudatos innováció egyre inkább meghatározza a dizájnvilág jövőjét, amit a Pro Carton, Európa vezető karton- és kartondoboz gyártóinak egyesülete is támogat. A szervezet éves Young Designers Award versenye lehetőséget kínál a fiatal tervezőknek, hogy kreatív megoldásaikkal bemutassák, hogyan lehet a csomagolás egyszerre környezetbarát és funkcionális.

– A „Sweet Drops” csomagolás egy innovatív design, amely az esőcseppek formáját idézi. Az öt doboz összeillesztésével egy kis virág alakítható ki, amely nemcsak esztétikus, hanem praktikus tárolási megoldást is nyújt – nyilatkozta Szikora Georgina az UnivPécsnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában