1956 hősei nyomában

2 órája

Orbán Viktor: Brüsszel bábkormányt akar a nyakunkba ültetni (videó)

Ismét itt a régi kérdés: meghajolunk-e az idegen akarat előtt, vagy ellenállunk neki? Ez a súlyos döntés vár Magyarországra Orbán Viktor szerint, aki azt javasolta a Millenárison elmondott ünnepi beszédében október 23-án, hogy a válaszunk legyen olyan világos és egyértelmű, mint 1956-ban volt.

MW

A miniszterelnököt óriási tömeg fogadta a Millenárison

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Csudai Sándor

– Azért jöttünk össze, hogy kifejezzük tiszteletünket és fejet hajtsunk a forradalom hősei előtt – fogalmazott Orbán Viktor a Millenárison az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján tartott ünnepségen a Magyar Nemzet tudósítása szerint. A miniszterelnök elmondta: az ünnep rendhagyó, mert jelen vannak azok is, akik egy hónapja megvédték Magyarországot a dunai árvíztől.

– Amit a vízügyesek, katasztrófavédelmisek, katonák, rendőrök és önkéntesek elvégeztek, emberfeletti munka volt. Mi egyetlen emberéletet sem veszítettünk el, a károkat pedig minimálisra szorítottuk

– idézte fel, és köszönetet mondott az árvízi védekezésben helyt álló embereknek.

Mint mondta, ha veszedelem közeledik, össze kell fogni, a magyar pedig büszke és nyakas nép, de az összefogás szabályát betartja, mert összefogás nélkül nincs szabadság. – Összefogás nélkül idegenek uralkodnának rajtunk, kiforgatnának minket és adósrabszolgaságba kerülnénk – fogalmazott.

Az ünnepséget és a miniszterelnök ünnepi beszédét itt tudja megtekinteni, utóbbi a videó 39. percénél kezdődik:

– A forradalmat sorscsapások előzték meg. 1956 januárjában földrengés rázta meg az országot, márciusban pedig jeges ár öntötte el a Duna vidékét. Felnőttek és gyermekek haltak meg. Több száz család vált hajléktalanná, és több ezer embert telepítettek ki – idézte fel a kormányfő. Hozzátette:

felhívó jel volt ez, ideje készülni az összefogást követelő nagy időkre.

Októberben a Duna után a történelem is kilépett a medréből – emlékeztetett Orbán Viktor. A megáradt történelem pedig nem fúj visszavonulót délutánra, végigmegy a maga útján. Ilyenkor születnek a hősök a miniszterelnök szerint.

– 1956 októbere arannyal írta be a bátor magyarok nevét a nemzet nagy történelemkönyvébe – fogalmazott Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint 1956 őszén azért lépett ki medréből a történelem, mert Magyarország nem tűrhette tovább a szovjet birodalmi elnyomást, a magyar ugyanis szabadságszerető nép. A magyarokat soha, egyetlen megszállónak sem sikerült betörni vagy megszelídíteni.

Megtelt a Millenáris
Fotó: Csudai Sándor / Forrás: Magyar Nemzet

A szovjet elnyomás nemzedékek munkájától fosztotta meg a magyar családokat. A nemzeti érdek helyett a birodalom szolgálatába akarta állítani. A pusztító világháború után bábkormányt ültettek a nyakunkba. Olyan bábkormányt, amelyben kollaboráns magyarok ültek – idézte fel a kormányfő.

A miniszterelnök szerint

a birodalmak szeretik elrejteni brutális arcvonásaikat, szeretik, ha valaki behívja őket, és mindent megtesznek, hogy legyen olyan magyar, aki behívja őket.

A miniszterelnök felidézte: amikor a magyarok dacoltak a szovjetekkel, választási csalással juttatták az elvtársaikat hatalomra.

– Hiába van a hatalom minden fegyvere a kezükben, hiába az erőfölény, a magyarok nem tűrik a megaláztatást. Megcsináltuk a világtörténelem legfényesebb szabadságharcát. Egy életre megtanítottuk nekik, hogy ne bántsd a magyart – jelentette ki Orbán Viktor. Jelezte, hogy a szovjetek és az elvtársaik megértették ezt, így visszavettek az agarakból, majd harmincnégy évvel később kivonultak Magyarországról.

Nekünk csak Magyarországért szabad harcolnunk

– Ma a történelem ismét kilépni készül a medréből. Az előttünk álló évben nem a vizet, hanem a történelmet kell a medrében tartani – fogalmazott a kormányfő. Az ukrajnai háborúról azt mondta, hogy a fronton százezrek vesztek oda, az európai gazdaság tüdőlövést kapott.

– Egyre nő az esély, hogy a háború szétterjed, ha pedig szétterjed, ki tudja, hol áll meg. Az elmúlt hetven évben nem voltunk ilyen közel a világháborúhoz. A király meztelen: a brüsszeli bürokraták egy reménytelen háborúba vezették a nyugatot – jegyezte meg.

– Az egész EU-t akarják betolni a háborúba. A győzelmi terv lényege a háború kiterjesztése, a terv szerint Ukrajna NATO-meghívást kap, a háborút orosz földre helyezik át. A terv szerint miután a keleti fronton megvan a győzelem, Ukrajna az amerikaiak helyett vállalja, hogy egész Európa biztonságát biztosítja saját megerősödött hadseregével. Vagyis mi, magyarok

egy napon arra ébredhetünk, hogy ismét keletről jött szláv katonák állomásoznak Magyarország területén.

Mi ezt nem akarjuk – jelentette ki Orbán Viktor. Hozzátette: a brüsszeli nyomás egyre erősebb az országon és a kormányon is. Nekünk, magyaroknak is el kell dönteni, akarunk-e háborúba menni Oroszország ellen.

„Egy napon arra ébredhetünk, hogy ismét keletről jött szláv katonák állomásoznak Magyarország területén” – figyelmeztetett a miniszterelnök
Fotó: Csudai Sándor / Forrás: Magyar Nemzet

– Nekünk 1956 tanulsága az, hogy csak Magyarországért és a magyar szabadságért szabad harcolnunk – mondta. Hozzátette: a magyar szabadságért azzal tehetjük a legtöbbet, hogy nem veszünk részt mások háborújában. A miniszterelnök szerint ebbe a háborúba az egész európai gazdaság belerokkan, milliók mennek tönkre, ha hagyjuk hogy így menjen tovább. „Hát ne hagyjuk barátaim” – szögezte le a kormányfő. 

Újabb birodalom akar bábkormányt Magyarországon

Brüsszelben bejelentették, hogy meg fognak szabadulni Magyarország kormányától, azt is bejelentették, hogy egy brüsszeli bábkormányt helyeznek Magyarország élére. Ismét itt a régi kérdés: meghajolunk az idegen akarat előtt, vagy ellenállunk neki? Ez a súlyos döntés vár Magyarországra Orbán Viktor szerint.

Azt javaslom, hogy a válaszunk legyen olyan világos és egyértelmű, mint 1956-ban volt

– mondta.

– Nem fogunk részt venni semmilyen birodalmi versengésben. Nem hiszünk a világboldogító ideológiáknak, nem számít, hogy keletről vagy nyugatról jönnek – jelentette ki a miniszterelnök, majd hozzátette:

a magyarok csak békében akarnak élni a Kárpát-medencében.

Emlékeztetett, hogy a magyarok nem ijednek meg, amikor az aktuális birodalom zsarolja őket. – Tudjuk, hogy bele akarnak kényszeríteni minket a háborúba, ránk akarják sózni a migránsokat, genderaktivisták kezére akarják adni a gyerekeinket. Tudjuk, hogy megvan a kiszemelt bábkormány és a párt, megvan az emberük is rá, egy igazi aláíró fajta. Ideális egy bábkormány élére – fogalmazott Orbán Viktor.

Mint mondta, aki hazafi, az ma is harcol a magyar szabadságért, de csak a tettek számítanak. – Az egész ország láthatta, hogy ki mit csinált az Európai Parlamentben. Mi a magyar érdeket és szabadságot védtük az Európai Unió birodalmi politikájával szemben.

Ezzel szemben az ellenzék felajánlotta szolgálatait a birodalomnak. Internacionalista hagyomány kiárulni a hazát és elárulni a családot.

Régi ellenzék, új ellenzék, csak a címke változik. Az új is azt csinálja, mint a régi, idegeneket hív magyarok ellen segítségül – tette hozzá.

Orbán Viktor felidézte: 1956-ban megvolt az egység, megvolt az akarat, de az erő nem volt elegendő a szuverén cselekvésre.

– Ma van erős nemzeti egység a jobboldali kormányzás mögött, van közös akarat, ma az egységhez és akarathoz erő is társul, ma megvan a szuverén cselekvés lehetősége, és ígérem, hogy mi élünk is vele. Magyarnak lenni annyit jelent, mint küzdeni. Ezt tanítják, és követelik tőlünk ’56 hősei. Nem tűrjük el, hogy újra bábállammá, Brüsszel vazallusává tegyék Magyarországot. Mi, magyarok, újra meg fogjuk csinálni – zárta gondolatait a kormányfő.

Óriási tömeg gyűlt össze a Millenárison

A Magyar Nemzet tudósítója arról számolt be, hogy teljesen megtelt a Millenáris park, ahol hosszú sorok álltak odakint is, és nem sokkal a beszéd előtt még mindig több százan várakoztak az utcán, hogy bejussanak. – Mindenképpen kivárjuk a sorunkat – mondta egy középkorú férfi, aki feleségével és két gyermekével érkezett a Millenárisra, és majd egy órája álltak sorban, amikor az újságíró megszólította őket. Mint elmondták, nem bánják a hosszú várakozási időt, mert fontos a számukra, hogy a helyszínen fejezzék ki szimpátiájukat a miniszterelnök és a kormány felé. – A szigorú beléptetés érthető, és ha nem jutunk be a beszéd kezdetéig, itt hallgatjuk meg a sorban – jegyezték meg mosolyogva. A Magyar Nemzet tudósítója jelezte, a beszéd kezdetére eltűntek a sorok, a várakozók végül szerencsésen bejutottak a parkba.

Óriási sorokban türelmesen várakoztak az emberek, hogy bejussanak a Millenárisra az október 23-i ünnepségre és a miniszterelnöki beszédre
Forrás:  Magyar Nemzet

A Magyar Nemzet képgalériáját a megemlékezésről IDE KATTINTVA tudja megtekinteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában