Postabontás

3 órája

Olvasónk szerint a szervezetek hamarosan kezdik az adományok gyűjtését

Ugyan még több mint két hónap van vissza karácsonyig, a rászorulókat segítő szervezetek lassan elkezdik a gyűjtést. Azok akik megtehetik, tartós élelmiszerrel, ruhával, cipővel, új és régi játékokkal járulnak hozzá, hogy a nélkülözőknek is szép legyen a karácsony. Az adomány ebben az időszakban különösen fontos.

Tóth Viktória

Az adománynak kicsik és nagyok egyaránt nagyon örülnek

Fotó: MW

Az adományok nem csupán tárgyak, szeretetet közvetítenek, ami talán még értékesebb, mint maga az ajándék. Most még időben vagyunk, hogy körülnézzünk azok között a dolgaink között, amiket már nem használunk, de jó állapotban vannak, és adományozásra alkalmasak lehetnek. Sokan nem is gondolnák, mennyi értékes dolog lapul a szekrények mélyén vagy a fiókokban, ami másnak igazi kincs lehet. Érdemes ezeket az eszközöket összegyűjteni, hogy a nehézségben élők életét könnyebbé tegyük.

A szortírozásnál azonban nem árt néhány szempontot megfontolni, hogy az adományok valóban hasznosak legyenek. A legfontosabb meggyőződni arról, hogy amit adományozunk, az használható, jó állapotú és tiszta. Fontos, hogy amit mások kapnak, valóban segítséget jelentsen. Mielőtt adományozunk járunk utána, hogy kikhez fog kerülni az ajándék, milyen típusú adományokat keresnek a szervezetek. Van ahol főleg ruhát vagy cipőt, máshol pedig inkább élelmiszert vagy játékokat fogadnak szívesen.

Mi lehet a legjobb adomány?

Ha élelmiszert is beleteszünk a cipős dobozba, akkor az mindenképpen tartós élelmiszer legyen. Győződjünk meg a lejárati dátumokról. A hosszabb ideig eltartható ételek, mint például konzervek, száraz tészta, liszt, rizs jelentik a legnagyobb segítséget. Ezekből ugyanis jól tudnak gazdálkodni a családok, és lehet, hogy hetek vagy hónapok múlva jelentik majd a legnagyobb segítséget valaki számára.  A gyerekek számára a játékok, könyvek jelentik a legnagyobb örömet. Ha megtehetjük, a használt játékok mellé tegyünk néhány új darabot is, ez különösen kedves lesz majd számukra. A ruhák adományozásánál figyeljünk a szezonalitásra is. A rövid nadrág, papucs a tavaszi, nyári időszakban valóban jól jöhet a rászorulóknak, de télen adományozzunk inkább kabátot, sapkát, sálat, takarót. 

Egy szó mint száz: a megfelelő módon összeállított adományokkal a tárgyi segítségen túl azt adunk, amiből a rászorulóknak talán a legkevesebb van. Figyelmességet, és gondoskodást.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!