Kapkodásban

2024.09.03. 19:30

Indul az iskola, jön a káosz az utakon

Az utak forgalmán is érezhető volt szeptember 2-án, hétfőn, hogy megkezdődött az iskola. Olvasónk káoszt vízionál – sőt, tapasztal.

Wald Kata

Sőt, már az azt megelőző nap is tudni lehetett, hogy új időszak veszi kezdetét – a hipermarketben, ahol rendszeresen vásárlok, a zárás előtti órában olyan tömeg volt, mintha a világvégére készülnének az emberek. A pénztáraknál soha nem látott sorok kígyóztak. Pedig az átlagosnál több kassza is üzemelt, és az önkiszolgáló masinákat is kivétel nélkül használták a vevők. Ahogy a vásárlók összetételéből következtetni lehetett, mindössze annyi történt, hogy az egyetemisták visszatértek a városba. Ami az utakra visszatérve azt jelenti, hogy nagyon sok lett hirtelen a kerékpáros. Pár évvel ezelőtt még ez a közlekedési eszköz sokkal kevésbé volt népszerű, az utóbbi esztendőkben azonban változtak a szokások, és az igényekhez igazodva kerékpársávokkal is bővültek az utak több helyen. Például a Szigeti úton. Csak sajnos tény az is, hogy ezt az autósoknak is meg kell szokniuk. Láthatóan vannak, akiknek nehézséget okoz, hogy ha a kerékpárosoknak zöld jelzést mutat a lámpa, és az autósok is szabad jelzést kapnak a jobbra kanyarodáshoz, akkor kinek is van elsőbbsége. Hétfőn épp egy ilyen bizonytalankodó sofőr haladt előttem a Honvéd utcai kereszteződésnél. Javaslom, aki nem ismeri a KRESZ vonatkozó előírásait, vegye elő újra a tankönyvet! Mindannyiunk biztonsága érdekében! 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!