Hol itt a tisztelet?

2023.04.14. 12:36

A temetői lopásoknak jó lenne elejét venni végre - hangsúlyozzák olvasóink

W. K.

Fotó: Löffler Péter

- Férjem és édesapám sírjához gyönyörű csokrokat vitt ki a pécsi temetőbe a lányom, a húsvét előtti napokban. Nagyjából kétezer forint értékű, művirágokból összeállított csokrok voltak. A fájós lábaim miatt én csak nagyon körülményesen tudok kimenni a sírkertbe, de a lányom mondta, hogy nyugodjak meg, a sírokat nagyon szépen rendbe tette az ünnepekre, ha nem érzem jól magam, nem szükséges, hogy kilátogassak én is. A szívem mégis oda húzott, sántikálva ugyan, de kimentem másnap szeretteim nyughelyéhez - nem, hogy a virágoknak, de a vázákhoz tartozó betéteknek is csak hűlt helyét találtam. Azt hittem elájulok, annyira rosszul érintett a látvány. Régebben még néha lehetett látni motoros őrt a temetőben, de most úgy tűnik, a lopások megelőzésével senki nem foglalkozik - panaszolta olvasónk.

Más a következőket fogalmazta meg: - A pécsi temető valamennyi bejáratához őrt kellene állítani. Vagy az egész területet kamerákkal kellene felszerelni. Ha a temető területére ilyet nem lehet felszerelni, akkor még az is segítene, ha a sírkert körüli utcákat pásztáznák a térfigyelők. Talán az a tolvajokat elrettentené. Vagy minden temetőre ez a jellemző, hogy lelopják a díszeket, a virágokat? Nekem úgy tűnik, hogy ez pécsi sajátosság - fogalmazta meg álláspontját olvasónk. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!