lefülelve

2018.02.03. 16:12

Pedofil képek miatt 40 férfit vettek őrizetbe Spanyolországban

A gyanúsítottak között pedagógusok, mérnökök, nyugdíjasok is vannak.

Őrizetbe vettek Spanyolországban 40 férfit, akik pedofil tartalmú anyagokat osztottak meg az interneten – közölte szombaton a spanyol rendőrség.

A gyanúsítottakat – akik között vannak pedagógusok, mérnökök, hivatalnokok és nyugdíjasok – 17 tartományban vették őrizetbe. Tíz embert Madridban, ötöt pedig a délkeleti Alicante városban fogtak el. Összesen 42 ingatlant kutattak át a rendőrök, és számos adathordozót és számítógépet lefoglaltak.

A rács mögé került férfiak gyerekeket ábrázoló szexuális tartalmú képeket és videókat osztottak meg egymással a világhálón. Többségük olyan speciális számítógépet használt, amellyel el lehet rejteni a pedofil tartalmakat. A rendőrség szerint „rendkívül súlyos” tartalmú anyagokról van szó. Az egyik gyanúsítottat azzal is vádolják, hogy kiskorúakat kényszerített arra, hogy az internetre feltett pedofil képekhez pózoljanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában