Könyvkötőmesterré is válhatunk

2024.07.06. 10:00

Megemlékeznek a magyarországi fényfestészet alapjait lefektető Kozma Péterről

Harmadik napjához érkezett a Zsolnay Fényfesztivál, amely ezen a napon, azaz július 6-án sem hagyja unatkozni a fények rendezvényére ellátogatókat.

Czeczon Enikő

A fesztivál utolsó előtti napján megrendezik a Tettye Katlan Open-Air „Egy Frankhegy Pécsett” elnevezésű eseményt, amely a Zsolnay Fényfesztivál keretében megvalósuló „hommage á Kozma Péter” kiállítás partnerrendezvénye is egyben, ahol több országos, nemzetközi fényművész tiszteleg a magyarországi fényfestészet alapjait lefektető Kozma Péter előtt. 

Ha szombaton ellátogatunk este 7 órakor a Barbakán várárokba, akkor megnézhetjük Cia. Papito legújabb előadását, aki egyébként már sokadik alkalommal vendége a fesztiválnak.  

Fantasztikus élménynek ígérkezik délelőtt 10 órakor a PTE Klimo Könyvtárban tartott foglalkozás, amely során könyvkötőmesterré válhatunk. A program keretében a látogató megtanulhatja, hogyan dolgoztak a könyvkötőmesterek, milyen technikával varrták össze a könyvek lapjait, és mit jelent az ex libris kifejezés. 

Délután fél 4-kor egy egyedülálló show veszi kezdetét a Nagy Lajos Gimnázium előtt, amely során a városban sétálók sokoldalú komikusokkal találkozhatnak, akik ötvözik a zenét, az akrobatikát és a humort.  

A harmadik napon a Sétatéren délután 6 órakor Maple Staplegun lép fel, aki műsora keresi a közvetlen kapcsolatot a közönséggel és az önkéntesekkel, akiknek a segítségével az előadás végén egy rendkívül veszélyes finálét ad elő, amely a bizalom és a csapatmunka győzelméről szól.  

További programok és részletek a Zsolnay Fényfesztivál oldalán. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában